Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bayer Expert Forum
  • 08.02.2016. 08:30

Bayer Expert Forum ponovno oduševio!

Bayer nas još jednom oduševio organizacijom i veselom atmosferom koju je ponovo predvodio Mario Petreković! Naučili smo o učinkovitim stranama novog herbicida Adenga, a neki su ga ponijeli i kući!

  • 2.177
  • 79
  • 0

Ako ste bili sudionik Bayer AGROFest-a u lipnju prošle godine održanog u Slavonskom Brodu, mogli ste samo zamisliti kakva vas vesela atmosfera čeka na ovogodišnjem Bayer Expert Forumu. Preko petstotinjak gostiju i ovaj puta se veselilo uz Bayerovce do ranih jutarnjih sati, a svemu je prethodio službeni program za koji je Bayer ponovo angažirao jednog i jedinog Maria Petrekovića!

Već po dolasku u Falkensteiner hotele u Zadru mogla se osjetiti elegancija večeri, no tek kada je desetak autobusa prevezlo sudionike prema predivnoj staroj jezgri grada, imalo se što za vidjeti.

Ovog puta organizator je nadmašio sam sebe, a odabirom Arsenala, inače spomenika kulture i bivše oružarnice, kao lokaciju održavanja Foruma. Poljoprivredni proizvođači iz središnje Hrvatske i Slavonije nakratko su se preselili na obalu gdje su uživali u večeri ispunjenoj slijedom finih jela, no prije svega predstavljena su saznanja i iskustva o novom Bayer herbicidu - Adengu.

Richard Bryce, Bayer

Kada je Petreković najavio govor regionalnog voditelja odjela Crop Science, Richarda Bryce-a, nitko nije očekivao kako će taj govor proteći na hrvatskom jeziku. Naime, ovaj otac troje djece preselio se sa svojom obitelji iz Nizozemske u Lijepu Našu prije samo 6 mjeseci, ali od tada aktivno uči hrvatski jezik kako bi bolje razumio, između ostalog, i događanja u poljoprivredi. Kaže, oduševljavaju ga ljubazni ljudi te kako se dobro jede i pije.

Budućnost zaštite kukuruza

"Danas smo se okupili kako bismo vam predstavili saznanja o našem novom proizvodu Adengu, herbicidu za zaštitu kukuruza od korova. Neki od vas su se ovim proizvodom upoznali prošle godine, a svi ostali imaju priliku to učiniti večeras. Ovaj proizvod je uistinu učinkovit, što govori i njegov slogan - Jednostavno čisto!" rekao je Bryce.

Renata Dejanović o Adengu

Renata Dejanović iz odjela prodaje preuzela je riječ i predstavila ovaj zemljišni herbicid namijenjen suzbijanju jednogodišnjih širokolisnih i jednogodišnjih uskolisnih korova u kukuruzu za zrno i silažu. Odlikuje se snažnim djelovanjem preko lista i dugotrajnim djelovanjem preko tla. Manje je ovisan o vlazi tla te s jednom primjenom osigurava kukuruz čist od korova kroz cijeli kritičan period zakorovljenosti.

Za aktivaciju mu je potrebno manje kiše (8-10 mm) te ga svaka kiša ponovno aktivira, što predstavlja dodatnu prednost pri suzbijanju naknadnog ponika korova u najosjetljivijim fazama razvoja kukuruza. Izuzetno je fleksibilan u primjeni, a moguće ga je primijeniti odmah nakon sjetve pa sve do tri lista kukuruza. Adengo ima izuzetno malu dozu primjene po hektru (0,44 l/ha) te je vrlo praktičan i jednostavan za primjenu, kao i za rukovanje.

Poslije Renate, pozornicu je preuzela Alma Udovčić iz marketinga te nas bolje upoznala s aktivnom tvari tienkarbazon-metilom, inovaciji koja predstavlja svojevrsnu budućnost zaštite kukuruza. Više o sastavu Adenga, njegovoj upotrebi, načinu pripreme te karenci, saznajte na linku Adengo.

Što proizvođači kažu o Adengu?

Zahvalnica za Marka Šibalića iz Njemaca

Kako ne bi sve ostalo samo na prezentacijama i teoriji, gostima su prikazani i kratki filmovi, gdje su mogli čuti stvarna iskustva i preporuke od strane proizvođača koji su već koristili Adengo, ali i više informacija o najčešćim korovima na našim njivama i najznačajnijim problemima zemljišnih standardnih herbicida. Proizvođači kao najčešće korove na svojim njivama navode abutilon, lobodu, koštan, ambroziju, divlji sirak, partizanku.. A što kažu o problemima zemljišnih herbicida, pogledajte u samom videu: Najčešći korovi i problemi zemljišnih herbicida.

Jedan od kratkih filmova pronaći ćete ispod članka, a u njemu proizvođači Marko Šibalić iz Njemaca, Zvonko Bjelić iz Hercegovca, Krunoslav Mitrović iz Valpova, Miljenko Zobić iz Murskog Središća, Damir Pivar iz Đelekovca, ali i par proizvođača iz BiH, svjedoče o nevjerojatnim rezultatima Adenga na svojim njivama. Kako je spomenuta gospoda sudjelovala u pokusnoj godini s Adengom, Bayer ih je na Expert Forumu pohvalio i nagradio bočicama ovog herbicida za koji su se svi uvjerili kako zbilja ostavlja najčišće njive.

Kako bi i drugi imali priliku okušati se u zaštiti kukuruza Adengom, nakon održanih prezentacija i odgledanih filmova, došao je red i na provjeru znanja o proizvodu Adengo, a najbolji odgovori su naravno i nagrađeni!

Ispod članka pogledajte i fotogaleriju atmosfere sa Bayer Expert Foruma, a za više informacija o Adengu te ostalim Bayer proizvodima obratite se njihovim stručnjacima na jedan od niže navedenih kontakata!


Fotoprilog


Tagovi

Bayer Expert Forum Zadar Arsenal Marko Šibalić Richard Bryce Alma Udovčić Renata Dejanović Adengo Herbicid Mario Petreković Zaštita od korova Zaštita kukuruza


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]