Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Adengo

Bayer d.o.o.

Kontakt - Bayer d.o.o.

Bayer d.o.o.
Radnička 80, 10020 Zagreb
tel: +385 1 6599 999
fax: +385 1 6599 985

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Adengo je zemljišni herbicid namijenjen suzbijanju jednogodišnjih širokolisnih i jednogodišnjih uskolisnih korova u kukuruzu za zrno i silažu.

Sastav:

  • Aktivna tvar: Tienkarbazon-metil 90g/L, Izoksaflutol 225 g/L
  • Zaštitno sredstvo: ciprosulfamid 150 g/L
  • Formulacija: SC - Koncentrat za suspenziju

Upotreba:

Adengo je kombinirano zemljišno herbicidno sredstvo namijenjeno suzbijanju najšireg spektra jednogodišnjih širokolisnih i jednogodišnjih uskolisnih korova u kukuruzu za zrno i silažu u količini 0,44 l/ha uz utrošak vode 500 l/ha.

Primjenjuje se nakon sjetve, a prije nicanja kulture (pre-em) ili nakon nicanja kulture do stadija razvoja 3 lista kukuruza (post-em, BBCH 00 - 13).

Broj primjena u vegetacijskoj sezoni: 1

Način primjene: prskanje širom traktorskim prskalicama

Priprema sredstva za primjenu:

1. Provjeriti je li stroj za primjenu pesticida čist i ispravan, ako nije čist sve dijelove stroja za primjenu pesticida dobro oprati. Podesiti stroj tako da protok bude jednoličan.

2. Prije otvaranja ambalaže, sadržaj dobro protresti!

3. Potrebnu količinu sredstva Adengo uliti u spremnik stroja za primjenu pesticida koji je napunjen do pola potrebnom količinom vode u kojem je uključena miješalica.

4. Dopuniti spremnik stroja za primjenu pesticida preostalom potrebnom količinom vode uz stalno miješanje. Nastaviti miješati za vrijeme tretiranja i eventualnog stajanja u polju.

5. Pripremljeno škropivo utrošiti istog dana.

Plodored:

U slučaju propadanja usjeva nakon primjene sredstva Adengo, uz zaoravanje na dubinu od 20 cm, smije se sijati samo kukuruz. U normalnom plodoredu nakon dubokog oranja (na dubinu od 0,5 m) smiju se sijati/saditi sve ostale kulture.

Karenca:

Osigurana je vremenom primjene u kukuruzu za zrno i silažu. Kukuruz za silažu ne smije se silirati prije faze mliječne zriobe.

Fitotoksičnost:

Ako se sredstvo primjenjuje u propisanim količinama i na propisani način ono nije fitotoksično za kulture u kojima je odobrena primjena.

Strategija sprječavanja pojave rezistentnosti:

Ponovljena upotreba sredstava na osnovi aktivnih tvari iz istih skupina ili onih koji imaju jednak mehanizam djelovanja na istim površinama tijekom više godina može dovesti do razvijanja rezistentnosti kod osjetljivijih korovnih vrsta. Da bi se takav rizik smanjio preporuča se, na istoj parceli, mijenjati ili miješati sredstva različitog mehanizma djelovanja te primjenjivati agrotehničke mjere.

Skladištenje i čuvanje:

Sredstvo se mora skladištiti i čuvati u originalnoj, dobro zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, s originalnom etiketom, pod ključem, u posebnoj prostoriji, na suhom, čistom i dobro ventiliranom mjestu odvojeno od hrane, pića i hrane za životinje, gnojiva, sredstava za dezinfekciju, goriva i zapaljivih tvari te izvan dohvata djece, nestručnih osoba i životinja. Sredstvo zaštiti od mraza.

Mogućnost miješanja i kompatibilnost s drugim sredstvima:

Sredstvo Adengo ne smije se miješati s drugim sredstvima za zaštitu bilja koji su formulirani kao EC i OD, herbicidima koji sadrže aktivne tvari u obliku estera, s tekućim gnojivima i okvašivačima. O mogućnostima miješanja sredstva Adengo s drugim sredstvima raspitati se kod vlasnika rješenja o registraciji/zastupnika.

Info

Kategorija: Herbicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 28.04.2015.
Datum izmjene oglasa: 14.04.2023.
Pregleda: 11686
Šifra oglasa: 19976

Dokumenti

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas