Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 20.08.2014. 11:25

8. Hrvatski Festival pekmeza, džema i marmelade

Dubrovnik će ovoga rujna biti domaćin 8. po redu Festivala pekmeza, džema i marmelade na kojem će mali proizvođači iz cijele Hrvatske imati priliku predstaviti svoje proizvode.

  • 423
  • 28
  • 0

U suradnji sa udrugom za promicanje, uzgoj, zaštitu i preradu ljute naranče, "Dubrovačka naranča" te Županijskom gospodarskom komorom Dubrovnik, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i ove godine DEŠA - Dubrovnik organizira Hrvatski Festival pekmeza, džema i marmelade koji će se po osmi put održati od 26. do 28. rujna 2014. godine na trgu Luža, ispred crkve sv. Vlaha. Cilj Festivala je predstaviti kvalitetne proizvode malih proizvođača iz cijele Hrvatske.

U proteklih sedam godina na Festivalu je izlagalo više od 230 izlagača, a više od 100.000 stranih posjetitelja imalo je prilike kušati "slatka bogatstva" naše zemlje. Samo prošle godine, više od 30 malih proizvođača iz cijele Hrvatske izložilo je stotinjak vrsta pekmeza, džemova i marmelada od naranče, smokava, šljiva, limuna, višanja te ostalih vrsta voća. Zanimljivo je da su izlagači obučeni u tradicijsku odjeću kraja iz kojeg dolaze pa Festival na ovaj način doprinosi afirmiranju tradicije i običaja ali i tradicijskih proizvoda.

Najboljima nagrade i priznanja

Festival pekemza, džema i marmelade

Najbolji su i nagrađeni pa je Šampionom kvalitete proglašen džem od mandarina i suhe smokve OPG-a Krstičević. U kategoriji džema, zlatnu medalju osvojili su: džem od konavoskih đenerika i smokava OPG-a Luka Dragić te domaći džem od vinogradarske breskve OPG-a Antonije Zelenika koji je odnio i zlatnu medalju u kategriji pekmeza za svoj proizvod Domaći pekmez od šljiva. Zlatna medalja u kategoriji marmelade pripala je marmeladi od dubrovačke ljute naranče udruge Deša iz Dubrovnika.

Neizostavni zabavni program

I ove će godine biti organizirana Izložba dječjih radova na temu voća, džemova, pekmeza i mamelada na kojoj će svoje radove izložiti Eko - Omblići i učenici OŠ Marin Getaldić. Nastupit će i dječji zbor "Mali raspjevani Dubrovnik", a posjetitelje očekuju već tradicionalni Gušti s palačinkama koji uvijek izazovu veliko oduševljenje. Uz neizostavan zabavni i kulturno-umjetnički program, dobro raspoloženje na ovom Festivalu neće izostati.

Svi zainteresirani dodatne informacije za sudjelovanje na Festiavalu mogu dobiti putem e-maila: sekal@desa-dubrovnik.hr ili putem kontakt telefona: 020/311 625. U prilogu teksta možete preuzeti prijavnicu za sudjelovanje te Program događanja.


Dokumenti


Tagovi

Deša Dubrovnik Festival pekmeza Džema i marmelade Dubrovačka naranča Ministarstvo poljoprivrede Mali proizvođači Tradiicijska odjeća Običaji Nagrade Šampion OPG Krstičević Luka Dragić Antonija Zelenika Eko-Omblići OŠ Marin Getaldić Mali ra

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]