Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kulenijada
  • 11.06.2020. 16:30
  • Osječko-baranjska, Jagodnjak

19. Kulenijada u Jagodnjaku: prvo mjesto osvojio Ivica Brkić

Morate imati svoje svinje kako bi imali kvalitetno meso, pojašnjava Ivica Brkić koji se proizvodnjom kulena bavi preko 25 godina.

Foto: Foto: Facebook/ Općina Jagodnjak
  • 388
  • 12
  • 0

U Jagodnjaku u Baranji, održana je već 19. Kulenijada. Čak 101 proizvođač svoj je kulen dalo na ocjenjivanje, a prema mišljenju odbora, radi se o izvrsnoj kvaliteti gdje su pobijedile nijanse. 

"Sve što je srebro moglo je biti i zlato. Trebalo je samo 10-15 dana da sazri. Ove godine imali smo 60-tak uzoraka kod kojih uopće nismo mogli odlučiti koji je bolji. Više je odlučivao presjek i slika nego sam okus. Među 20 zlata čak je i 8 profesionalca što mi je jako drago“, rekao je predsjednik ocjenjivačkog žirija, Slobodan Stanković ekipi Osječke televizije.

Prvo je mjesto osvojio Ivica Brkić iz Bizovca koji se proizvodnjom kulena bavi preko 25 godina. Natjecanja mu nisu nimalo strana, osim u Jagodnjaku sudjelovao je i na brojnim drugima u Osijeku i Valpovu, a za svoj kulen kaže da mu nema ravnog. 

"OPG imam već 14 godina, a u proizvodnji kulena pomažu mi još dva stručnjaka koji također sudjeluju u natjecanju. Morate imati svoje svinje kako bi imali kvalitetno meso, pojašnjava Brkić.

Šampion Kulenijade: U kulen ide samo najbolje meso, masnoća, sol, češnjak i paprika

Kako tvrdi Ivica, iako mu je koronavirus malo poremetio prodaju, sada se ponovno sve vraća na mjesto i potražnja je ponovno velika. "Mi radimo sezonski i prodamo oko 1.200 do 1.300 komada, no iako proširujemo svoju proizvodnju, želimo zadržati tradiciju.“

"Uvijek ga se isplati prodavati i dobar kulen vi ne možete proizvesti koliko ga možete prodati. Za njega ne postoje granice. Ove godine nam korona nije dala da izvozimo u Njemačku i na neka tradicionalna naša tržišta, no sinoć su mi se javili ljudi i rekli da će doći po njega. Na vrijeme su mjere ukinute i eto ni sam virus nam neće poremetiti prodaju“, poručuje Stanković.

Više o natjecanju možete pogledati u videu:


Tagovi

Jagodnjak Natjecanje Kulenijada Ivica Brkić Prodaja


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com