Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro Arca
  • 01.07.2021. 09:00

12. Agro Arca otvara vrata inovacijama nakon jednogodišnje pandemijske pauze

U Prelogu se ovoga vikenda održava 12. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji Agro Arca 2021.

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
  • 150
  • 8
  • 0

U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i Grada Preloga od 2. do 4. srpnja održat će se 12. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji Agro Arca 2021.

U skladu s epidemiološkim mjerama, na prostoru sportsko rekreativnog centra DG-sport u Prelogu predstavit će se značajan broj inovacija koje su rezultat stvaralaštva pojedinaca, timova u tvrtkama, akademske zajednice, mladih iz obrazovnog sustava te drugih struktura društva. 

"Iz godine u godinu kroz Agro Arcu posebnu pozornost posvećujemo inovacijama u agraru jer su one te koje pridonose unaprjeđenju konkurentnosti proizvodnje i prerade poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te okolišno prihvatljivoj i energetski učinkovitoj poljoprivrednoj djelatnosti", naglašavaju organizatori. 

Osim navedenih inovacija, predstavit će se i lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz Međimurja i okolice sa svojim proizvodima.

Na sajmu će se održati i tribina "Digitalizacija u poljoprivredi" na kojoj će sudjelovati velik broj članova akademske zajednice zajedno sa predstavnicima privatnih poduzeća. Neke od tema koje će biti predstavljene na tribini su multispektralne analize u poljoprivrednoj proizvodnji; mala kapsula za proizvodnju funkcionalne hrane; ozon kao sredstvo u zaštiti bilja; digitalizacija u preradi voća, povrća i ljekovitog bilja i dr.  

Posljednja Agro Arca održana je 2019. godine, a nagrađeno je više od 40 domaćih te sedam inozemnih inovacija. 

Radno vrijeme sajma je od 10 do 19 sati, a ulaz je besplatan


Tagovi

Agro Arca Prelog Udruga inovatora Hrvatske Inovacije u poljoprivredi


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.