• Manifestacija
  • 02.09.2017. 16:30

11. Hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade

Već 11. Hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade održat će se od 29. rujna do 1. listopada u Dubrovniku.

  • 390
  • 31
  • 0

Već 11. Hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade, koji organiziraju udruge DEŠA-Dubrovnik i Dubrovačka naranča u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom - županijskom komorom Dubrovnik, održat će se od 29. rujna do 1. listopada u Dubrovniku.

Cilj Festivala je promovirati i profilirati hrvatski autohtoni gastro proizvod. Manifestacija će se, sada već tradicionalno, održati na Stradunu, ispred crkve sv. Vlaha gdje će izlagači iz svih krajeva Hrvatske predstaviti svoje proizvode posjetiteljima i ugostiteljima Dubrovnika.

"Festivalom želimo promovirati ne samo male proizvođače već i bogatstvo i raznolikost kulturne baštine različitih krajeva naše zemlje stoga bismo željeli napomenuti da je sudjelovanje u narodnim nošnjama kraja iz kojeg dolazite obvezno. Također, molimo suidonike da donesu stolnjake s narodnim vezom za aranžiranje stola", navode organizatoi.

U sklopu manifestacije organiziraju i ocjenjivanje proizvoda u četiri kategorije (za najbolji pekmez, marmeladu, džem i extra džem). Uzorci se dostaviljaju (po dvije teglice od svakog uzorka - s pripadajućom deklaracijom) do 10. rujna 2016. na adresu: DEŠA - DUBROVNIK,Frana Supila 8, 20000 Dubrovnik

Prijaviti se možete najkasnije do 10. rujna putem prijavnice koja se nalazi u dokumentu ispod teksta. Dostavite je na fax: 020/411-033 ili e-mail desa@du-t.com.hr najkasnije do 10. rujna 2017.

Kotizacija za sudjelovanje na Festivalu iznosi 500 kuna.

Foto Pixabay/RitaE


Dokumenti


Tagovi

11. Hrvatski festival pekmeza Džema i marmelade Dubrovnik


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi