Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zabrana
  • 29.10.2020. 14:15

Zabranjen ulov školjkaša, puževa, spužava i bodljikaša u Paškom zaljevu do travnja 2021.

Sve do 15. travnja 2021. godine zabranjeno je sakupljanje školjkaša , puževa, spužava i bodljikaša u akvatoriju Paškog zaljeva omeđenog spojnicom Rta Sušac i Rta Sv. Nikola.

Foto: Bigstock/Roman_photography_079 (ilustracija)
  • 927
  • 156
  • 0

Na period od šest mjeseci produljuje se zabrana sakupljanja školjkaša (Bivalvia), puževa (Gastropoda), spužava (Spongia) i bodljikaša (Echinodermata) u akvatoriju Paškog zaljeva omeđenog spojnicom Rta Sušac i Rta Sv. Nikola, navodi Uprava ribarstva Ministarstva poljoprivrede.

Navedena Odluka objavljena je u Narodnim novinama br. 111/2020 14. listopada, a primjenjuje se od 16. listopada 2020. do 15. travnja 2021. godine.

Izlovio 193 kilograma trpova

I dok je na snazi zabrana, Policijska uprava primorsko-goranske izvijestila je o nezakonitom ulovu trpova. Prema priopćenom, policija je jučer zatekla 21-godišnjaka na području Bakra dok je s još jednim hrvatskim državljaninom unosio u osobno vozilo 11 kanti u kojima se nalazilo oko 193 kilograma izlovljenih trpova.  

Utvrđeno je da su spomenuti morski krastavci-trpovi nedozvoljeno izlovljeni na području Kraljevice, a po završetku postupanja, posada policijskog plovila ih je vratila u more.

Bez dozvole, a i lovostaj je: 23-godišnjak izlovio 180 kilograma morskih trpova

"Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o morskom ribarstvu, odnosno posjedovanja trpova u vrijeme zabrane prikupljanja, protiv 21-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog nadležnom sudu“, stoji u priopćenju. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ulov Paški zaljev Školjkaši Puževi Bodljikaši Spužve Nezakonito Trp


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.