Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protuzakonit ribolov
  • 28.11.2019. 18:00

Bez dozvole, a i lovostaj je: 23-godišnjak izlovio 180 kilograma morskih trpova

Stranice policijskih uprava diljem Hrvatske ispunile su vijesti o protuzakonitom ribolovu - i na kopnu i na moru. 

Foto: Pixabay/diy13@ya.ru
  • 688
  • 68
  • 0

Stranice policijskih uprava diljem Hrvatske ispunile su vijesti o protuzakonitom ribolovu - i na kopnu i na moru. 

Prvotno je jugoistočno od Palagruže, 26. studenog u 22.15 sati, uočena talijanska ribarica s četiri člana posade koje su, zajedno s plovilom, policijski službenici PU splitsko-dalmatinske priveli u luku Vis zbog sumnje o nezakonitom prelasku državne granice na moru, ali i mogućeg nezakonitog ribolova. Morski.hr, pak, piše da je riječ o 22-metarskom brodu Ninetta iz luke Mola di Bari i podsjećaju da ovo nije prvi takav slučaj jer je talijanska posada ribarskog broda Mario LC PA 1358 početkom rujna uhvaćena čak treći put ove godine u nelegalnom ribolovu unutar hrvatskih teritorijalnih voda. 

U Ličko-senjskoj županiji, policijski službenici PP Karlobag su u utorak, 26. studenog u uvali Benčić u mjestu Lukovo Šugarje zatekli 23-godišnjaka iz Rijeke kako s ronilačkom opremom roni i izlovljava morske trpove/morske krastavce.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem u suradnji s ribarskim inspektorom utvrđeno je da je iz mora izlovio ukupno 180 kilograma morskih trpova. Također je utvrđeno da ne posjeduje potrebnu dozvolu, važeću povlasticu Republike Hrvatske, a na snazi je i lovostaj/zabrana izlova morskih trpova (Holothuroidea). Ulov je vraćen u more, a uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeta mu je ronilačka oprema koju je preuzeo ribarski inspektor.

"Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o morskom ribarstvu nadležnom inspektoratu dostavljena je obavijest, koji će dalje poduzeti radnje iz svoje nadležnosti", navodi policija. 

U kontinentalnom dijelu zemlje, Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32, 35 i 39 – godišnjakom s šireg đurđevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonit lov i ribolov.

"Sumnja se da su osumnjičenici u utorak, 26. studenoga, u večernjim satima na obali rijeke Drave nedaleko Podravskih Sesveta u namjeri protuzakonitog izlova ribe, postavili tri ribolovne mreže u kojima je zatečeno više desetaka komada ribe.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonit lov i ribolov protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu", navodi PU koprivničko-križevačka.

S druge strane, PU osječko-baranjska bilježi krađu ribolovnog pribora. "U vremenu od 21. do 24. studenog, u Ulici Antuna Gustava Matoša u Belišću, nepoznati počinitelj je iz podruma stambene zgrade otuđio ribolovni pribor vlasništvo 55-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Belišća. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Tragamo za nepoznatim počiniteljima", navodi se na njihovim stranicama. 


Tagovi

Protuzakonit ribolov Lovostaj Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Osijeku otvorena banka hrane

Danas je u Osijeku otvorena banka hrane. Osnovao ju je Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, a čemu je prethodio projekt infrastrukturnog opremanja,...

Više [+]