Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 17.12.2021. 09:00

U javnom savjetovanju prijedlog Pravilnika za ribolov u Jabučkoj kotlini

Ograničenja i rok do kojeg vrijede izdana odobrenja za obavljanje ribolova u Jabučkom džepu istječu 31. prosinca 2021., a prijedlog je da se to prolongira do 31. prosinca 2026.

Foto: Depositphotos/mrak.hr
  • 1.518
  • 24
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje za Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopuni Pravilnika o posebnom režimu upravljanja ribolovom u dijelu akvatorija Jabučke kotline.

Prema važećim odredbama tog Pravilnika primjena ograničenja i rok do kojeg vrijede izdana odobrenja za obavljanje ribolova u Jabučkom džepu istječu 31. prosinca 2021. godine, a prijedlog je da se to prolongira do 31. prosinca 2026.

Ovaj je princip usklađen s roll-over mehanizmom provedenim na razini GFCM-a za 2021. godinu koji je omogućio da se ograničenja ribolova uspostavljena kroz GFCM Preporuku o uspostavi područja s ograničenim ribolovom (FRA) GFCM/41/2017/3 primjene i u 2021. godini, navodi Ministarstvo u opisu savjetovanja.

Kako ističu, na posljednjoj GFCM godišnjoj skupštini održanoj u studenom 2021. godine donesena je Preporuka GFCM/44/2021/2 o trajnoj uspostavi režima u Jabučkoj kotlini. Stoga se u skladu s donesenom Preporukom predlaže izmjena propisa kojom se omogućuje provedba novog autorizacijskog ciklusa.

Više informacija pronađite ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do 20.12.2021.


Tagovi

Javno savjetovanje Jabučka kotlina Ribolov Akvakultura


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]