Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savudrijska vala
  • 29.01.2018. 12:10

Slovenija od savudrijskog ribara traži 9.000 eura!

Čak 14 kazni poslala je slovenska strana hrvatskom ribaru i njegovoj supruzi!

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
  • 689
  • 33
  • 0

Čak 9.000 eura potražuje Slovenija od savudrijskog ribara! Naime, kako doznaje Nova Tv, ribar Diego Makovac, zajedno je sa suprugom dobio čak 14 kazni od Slovenije, odnosno on sedam i njegova supruga sedam. Riječ je o novčanim kaznama u iznosu od 500 eura.

Kako su im supružnici rekli, dobivene kazne neće platiti već ih proslijediti Ministarstvu poljoprivrede. Slovenija je, podsjećaju, u subotu poslala prve kazne hrvatskim ribarima za koje smatra da love u njezinu moru, odnosno da su nedopušteno prešli slovensku granicu. Prema najavama slovenske policije početkom idućeg tjedna bit će poslane nove odluke o globama za hrvatske ribare.

Podsjećamo, resorni ministar Tomislav Tolušić na sastanku je u Zagrebu naglasio da ribari imaju pravo loviti ribu na istom području kao i godinama do sad.

Tolušić: Hrvatski ribari imaju pravo loviti u Savudrijskoj vali

"Svoj posao će i dalje obavljati u miru, a nijedan ribar neće trpiti materijalnu štetu. Naši ribari će biti zaštićeni i imaju apsolutnu podršku Vlade RH - tristo posto smo uz vas!", poručio im je ministar. Reagirao je tad i premijer Plenković pozivajući Sloveniju na nastavak dijaloga i izbjegavanje jednostranih poteza i incidenata",.

"Najmanji je problem izdavati kazne te, dođe li do toga, naravno da ćemo i mi posegnuti za takvim koracima", rekao je Plenković početkom siječnja.

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL


Izvori

Nova TV


Tagovi

Savudrijska vala Ribari Slovenija Arbitraža Kazne


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]