Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Luka
  • 20.11.2022. 16:30
  • Primorsko-goranska, Rab

Ribarska luka u Rabu dobila novo ruho vrijedno 19 milijuna kuna

Projekt je sufinanciran u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Foto: Depositphotos/paulprescott (ilustracija)
  • 1.449
  • 50
  • 0

Ribarska luka Pumpurela u Rabu otvorena je u srijedu, 16. studenog. Riječ je o projektu koji je sufinanciran u iznosu većem od 19 milijuna kuna u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

"Glavni cilj projekta rekonstrukcije ribarske luke Pumpurela bilo je cjelovito uređenje ribarske infrastrukture i unaprjeđenje te djelatnosti", navode.

Luka Pumpurela namijenjena je potrebama lokalnih ribara, pri čemu je gat duljine 140 metara i širine 9,5 metara opremljen LED rasvjetom i ormarićima za opskrbu plovila strujom i vodom, s mogućnošću priveza za dvadesetak ribarskih brodova, a ribarima je osigurana i manipulativna površina, spremnici za otpad, parkirališni prostor, punionica za električna vozila kao i električno vozilo nabavljeno u sklopu projekta.

Otvaranju je nazočio i ravnatelj Uprave ribarstva u Ministarstvu poljoprivrede Ante Mišura koji je tom prilikom još jednom istaknuo kako je ribarstvo strateška grana, vrlo važna ne samo gospodarski već i zbog činjenice da zadržava ljude na otocima. 


Tagovi

Luka Pumpurela Rab Rekonstrukcija Ribari


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kmečki Glas iz susjedne Slovenije prošle je godine obilježio 80 godina rada na informiranju poljoprivrednika. Ova vodeća agrarna redakcija z Dežele danas zapošljava 24 medijska djelatnika te uz tjednik i portal ima bogatu izdavačku djelatno... Više [+]