Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • FLAG
  • 09.07.2022. 13:30
  • Primorsko-goranska, Punat

Osnovan LAG za ribarstvo na otoku Krku - tako će lakše do EU novca?

Iz lokalne uprave grada Punta svjesni su potrebe, ali i mogućih koristi takve vrste udruživanja ribara, nužne za bolje i kvalitetnije buduće korištenje različitih EU programa i potpora

Foto: Depositphotos/aguirre_mar
  • 1.644
  • 47
  • 0

Održana je Osnivačka skupština Lokalne akcijske grupe u ribarstvu za ribarstveno područje grada Rijeke i otoka Krka.

Kako je objavio Novi List, puntarski općinski načelnik Daniel Strčić, jedan je od glavnih inicijatora i koordinatora osnutka LAG-a. 

Naime, iz lokalne uprave svjesni su potrebe, ali i mogućih koristi takve vrste udruživanja ribara, nužne za bolje i kvalitetnije buduće korištenje različitih EU programa i potpora.

Sjedište u Puntu

Predsjednicom FLAG-a Kvarner, kakav mu je službeni naziv, imenovana je Nadia Ostojić iz tvrtke Tiha ribolov, a zamjenikom predsjednice upravo Strčić koji je ujedno izabran i za likvidatora.

Sjedište će mu biti u Puntu, a on označava partnerstvo između nositelja ribarskog sektora i ostalih lokalnih dionika iz privatnog i javnog sektora.

Partnerstvo se uspostavlja s ciljem održivog razvoja ribarstva i marikulture te za zadatak ima izradu i provedbu zajedničke strategije za svoje, odnosno ribolovno područje koje teritorijalno obuhvaća.

Povlačenje EU sredstava

"FLAG će objavljivati natječaje za dodjelu sredstava, a zadatak će mu biti i da savjetuje, administrira, procjenjuje i bira projekte koji će se posredstvom te organizacije financirati", kazao je Strčić dodavši da će se predstavnici Lokalne akcijske grupe baviti i drugim aktivnostima poput informiranja, obuke, savjetovanja te provođenja konkretnih aktivnosti.

Znate li da i preko LAG-ova možete dobiti novce za svoje projekte?

Kako poručuje, ovime su krčki ribari dobili jednake mogućnosti korištenja raspoloživog EU novca kao i oni s područja koja pokrivaju već postojeće takve grupe, a što prema trenutnom "stanju stvari" omogućava njihovo konkuriranje za sredstva u okvirnoj vrijednosti od oko 10 milijuna kuna.


Izvori

Novi List


Tagovi

LAG FLAG Daniel Strčić Punat Nadia Ostojić


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.