Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APZ
  • 30.11.2015. 15:45

Javni poziv za zakup ribnjaka Črečan

Agencija za poljoprivredno zemljište daje u zakup ribnjake Črečan u općini Nedelište. Trenutačno su ribnjaci u privremenom zakupu trećih osoba koji uskoro ističe.

Foto: Ribnjak Črečan/TZ Nedelišće
  • 828
  • 30
  • 0

Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala je javni poziv za dodjelu zakupa za ribnjak u vlasništvu RH na području općine Nedelišće u Međimurskoj županiji. Ribnjak se nalazi u katastarskoj općini Črečan. Površina mu je 2,7454 ha i trenutno je u posjedu trećih osoba. Početna visina godišnje zakupnine iznosi 274,54 kune.

Zakupnici mogu biti fizičke i pravne osobe koje su do isteka roka za podnošenje ponuda, platile državi sve obveze za korištenja poljoprivrednog zemljišta i ribnjaka u vlasništvu Republike Hrvatske i protiv koje se ne vode postupci radi predaje u posjed poljoprivrednog zemljišta ili ribnjaka koji su također u državnom vlasništvu.

Budući zakupnik mora se pridržavati posebnih uvjeta za korištenje voda i uzgoja ribe

Zakupnik je dužan postupati u skladu s posebnim uvjetima korištenja voda radi uzgoja riba i drugih vodenih organizama, pogodnih za gospodarski uzgoj na toplovodnom ribnjaku Črečan u istoimenom mjestu. Ponuditelji također mogu, za vrijeme trajanja roka za dostavu ponuda, ostvariti uvid u posebne uvjete korištenja voda, uz prethodnu najavu u Agenciji za poljoprivredno zemljište, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78.

Zakup se daje na 50 godina

Ako dijelovi pojedinih katastarskih čestica predstavljaju javno vodno dobro, zakupac je dužan na istima omogućiti Hrvatskim vodama uređenje vodotoka, postojeće održavati u funkcionalnom stanju te na njima ne obavljati njihove preinake, osim uz prethodno ishođenje vodopravnih uvjeta. Zakupcu se na zakupljenim katastarskim česticama koje predstavljaju javno vodno dobro, ne nadoknađuje šteta nastala uslijed štetnog djelovanja voda niti iste može koristiti za izgradnju objekta u svrhu ribnjačarske proizvodnje.

Rok za dostavu ponuda je 15 dana

Također, zakupnik je dužan svoju djelatnost uzgoja riba i drugih vodenih organizama pogodnih za gospodarski uzgoj, uskladiti s posebnim propisima o zaštiti okoliša i prirode.

Zakupnina za prvu godinu plaća se u roku od 15 dana od dana uvođenja u posjed, u visini razmjernoj razdoblju koje je preostalo do isteka godine, a za svaku sljedeću godinu, do kraja lipnja. Rok za dostavu ponude je 15 dana računajući od 27. studenoga 2015.

Ponuda se dostavlja preporučenom pošiljkom na adresu: Agencija za poljoprivredno zemljište, 10000 Zagreb, Ulica grada Vukovara 78, s naznakom: Javni poziv za dodjelu zakupa za ribnjak u vlasništvu RH na području Općine Nedelišće - ne otvarati.

Popunjeni obrasci Gospodarskog programa mogu se poslati i na e-mail: zakup@zemljiste.mps.hr Odluka o izboru najpovoljnije ponude bit će javno poznata. Javni poziv i obrazac Gospodarskog programa te sve potrebne priloge možete pronaći na web stranici APZ-a.

Javni poziv je dostupan i ispod ovoga teksta.

Foto: Ribnjak Črečan/TZ Nedelišće


Dokumenti


Tagovi

APZ Javni poziv Zakup Ribnjaci Črečan Nedelišće Međimurska županija Treće osobe Posebni uvjeti Korištenje voda Uzgoj riba Vodeni organizmi Toplovodni ribnjak Agencija za poljoprivredno zemljište Katastarska općina Vodno dobro Hrvatske vode


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]