Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj ribe
  • 14.01.2016. 16:35

Javni poziv za zakup ribnjaka Blagorodovac

Država će na 50 godina dati u zakup ribnjak Blagorodovac u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Foto: pixabay.com
  • 419
  • 25
  • 0

Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala je javni poziv za dodjelu zakupa za ribnjak u vlasništvu RH koji se nalazi na području općine Dežanovac u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Ribnjak se prostire kroz dijelove katastarskih općina Blagorodovac, Kreštelovac i Sokolovac. Površina mu je 92,1456 ha, a početna visina godišnje zakupnine iznosi 9.214,56 kuna.

Zakupnici mogu biti fizičke i pravne osobe koje su do isteka roka za podnošenje ponuda, platile državi sve obveze za korištenja državnog poljoprivrednog zemljišta i ribnjaka, protiv koje se ne vode postupci radi predaje u posjed državnog poljoprivrednog zemljišta ili ribnjaka i koja je platila sve naknade za koncesiju za gospodarsko korištenje voda po već sklopljenim ugovorima.

Budući zakupnik mora se pridržavati vodopravnih uvjeta za korištenje vode i uzgoja ribe

Zakupnik je dužan postupati u skladu s vodopravnim uvjetima za korištenje voda za gospodarski uzgoj riba i drugih vodenih organizama pogodnih za gospodarski uzgoj na toplovodnom ribnjaku Blagorodovac. Ponuditelji također mogu, za vrijeme trajanja roka za dostavu ponuda, obaviti uvid u vodopravne uvjete korištenja voda, uz prethodnu najavu u Agenciji za poljoprivredno zemljište, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78.

Zakup se daje na 50 godina

Ako dijelovi pojedinih katastarskih čestica predstavljaju javno vodno dobro, zakupac je dužan na istima omogućiti Hrvatskim vodama uređenje vodotoka, postojeće održavati u funkcionalnom stanju te na njima ne obavljati njihove preinake, osim uz prethodno ishođenje vodopravnih uvjeta. Zakupcu se na zakupljenim katastarskim česticama koje predstavljaju javno vodno dobro, ne nadoknađuje šteta nastala uslijed štetnog djelovanja voda niti iste može koristiti za izgradnju objekta u svrhu ribnjačarske proizvodnje. Ribnjak se daje u zakup na 50 godina i sklapanjem ugovora o njegovu zakupu, pravna ili fizička osoba stječe pravo korištenja voda sliva vodotoka Kreštelovac i vodotoka Toplica, radi uzgoja riba i drugih vodenih organizama pogodnih za gospodarski uzgoj na ribnjaku Blagorodovac.

Rok za dostavu ponuda je 15 dana

Zakupnina za prvu godinu plaća se u roku od 15 dana od dana uvođenja u posjed, u visini razmjernoj razdoblju koje je preostalo do isteka godine, a za svaku sljedeću godinu do kraja lipnja. Ako je zakupac već u posjedu predmetnog ribnjaka, iznos naknade za njegovo korištenje, za prvu godinu smanjit će se razmjerno plaćenoj naknadi. Rok za dostavu ponude je 15 dana računajući od 14. siječnja 2015.

Ponuda se dostavlja preporučenom pošiljkom na adresu: Agencija za poljoprivredno zemljište, 10000 Zagreb, Ulica grada Vukovara 78, s naznakom: Javni poziv za dodjelu zakupa za ribnjak u vlasništvu RH na području Općine Dežanovac - ne otvarati.

Popunjeni obrasci Gospodarskog programa mogu se poslati i na e-mail: zakup@zemljiste.mps.hr Odluka o izboru najpovoljnije ponude bit će javno poznata. Javni poziv i obrazac Gospodarskog programa te sve potrebne priloge možete pronaći na web stranici APZ-a. Javni poziv je dostupan i ispod ovoga teksta.

Foto: pixabay.com


Dokumenti


Tagovi

Ribnjak Blagorodovac Kreštelovac Sokolovac Dežanovac Bjelovarsko-bilogorska županija Vodopravni uvjeti Vodotok APZ


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]