Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dow AgroSciences
  • 21.03.2018. 18:00

Pallas 75 WG - herbicid koji suzbija najvažnije uskolisne i širokolisne korove u žitaricama

Za sve proizvođače pšenice, raži i tritikala od siječnja ove godine na tržištu Republike Hrvatske nudi se novi proizvod - Pallas 75 WG. Kako djeluje?

Foto: Dow AgroSciences
  • 4.941
  • 90
  • 0

Za sve proizvođače pšenice, raži i tritikala od siječnja ove godine na tržištu Republike Hrvatske nudi se novi proizvod trgovačkog naziva Pallas 75 WG. Pallas 75 WG (a.t. piroksulam) je novi, vodeći u klasi post-em sistemični herbicid za suzbijanje travnih i širokolisnih korova. 

Aktivna tvar piroksulam pripada grupi Triazolopirimidina. Uglavnom se usvaja i djeluje preko lista, ali posjeduje i kratkotrajno rezidualno djelovanje na novoiznikle korove. 

2009. godine tvrtka Dow AgroSciences je dobila prestižnu nagradu Agrow Awards za najbolji novi proizvod u zaštiti bilja - Pallas 75 WG/piroksulam.

Kako i kada primijeniti Pallas 75 WG?

Primjenjuje se od drugog lista, pa do pojave drugog koljenca (BBCH 12 - 32), u količini od 0,25 kg/ha u kombinaciji sa 0,5 l/ha okvišavača. Za postizanje najboljih rezultata Pallas 75 WG treba primjeniti kada su travni korovi u fazi razvijena 1-4 lista, a širokolisni korovi u fazi 2-8 listova. Pallas 75 WG se koristi u pšenici (ali ne u Triticum durum), raži i u usjevu tritikale. S obzirom da nije selektivan prema ječmu, Pallas 75 WG uvelike svoju primjenu pronalazi i u sjemenskoj proizvodnji.

csc
Ciljani korov Apera spica-venti (slakoperka)

lzvanredno suzbija travne korove kao što su Alopecurus, Avena, Apera, Bromus i Lolium vrste, što rezultira uvećanjem prinosa i profitabilnosti. Odlično suzbija i neke širokolisne korove, čime uvećava prinos i smanjuje korovski potencijal: Capsella bursa-pastoris, Galium aparine,  Lamium purpureum, Matricaria spp., Stellaria media,  Veronica sp. i druge.

Optimalna temperatura primjene je između 8-25°C. Suzbijanje korova traje duže pri nižim temparaturama, ali nema utjecaja na krajnji efekt. Pallas 75 WG je otporan na ispiranje kišom 1 sat nakon primjene.

Kompatibilan je sa većinom herbicida, fungicida, insekticida i tekućih dušičnih gnojiva. Ne smije se miješati sa regulatorima rasta biljaka i insekticidima na bazi organofosfata.

csw
Ciljani korov Avena fatua (divlja zob)

Preporuka za jako zakorovljene njive

Gdje njiva nije jako zakorovljena širokolisnim korovima, Pallas 75 WG može ići sam. Gdje je njiva jako zakorovljena širokolisnim korovima (posebno Papaver rhoeas, Convolvulus arvensis, Cirsiumarvense…) u svrhu proširenja djelovanja na širokolisne korove, preporučuje se miješanje sa herbicidima Lancelot 450 WG ili Mustang. Karenca je osigurana vremenom primjene.

Distributer je AgroChem Maks, a za više informacija obratite se na jedan od niže navedenih kontakata.


Povezane biljne vrste

Pšenica

Pšenica

Sinonim: Žito | Engleski naziv: Winter wheat | Latinski naziv: Triticum aestivum (L) em. Fiori et Paol.

Pšenica se koristi u mlinarstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Najznačajniji je ratarski usjev te je njome zasijana ¼ obradivih površina na svijetu. Pšenični kruh... Više [+]

Raž

Raž

Sinonim: - | Engleski naziv: Rye | Latinski naziv: Secale cereale L.

Raž raste u sjevernim krajevima gdje druge žitarice slabo uspijevaju ili se uopće ne mogu uzgojiti. U našim uvjetima u proizvodnji su ozimi kultivari jer su prinosniji. Sadrži... Više [+]

Tagovi

Pallas 75 WG Herbicid Dow AgroSciences Pšenica Raž Tritikal


Partner

Dow AgroSciences RH

Ulica Petra Hektorovića 2, Zagreb, Hrvatska
tel: (0)99 / 47 - 01 - 010, e-mail: afranjic@dow.com web: http://www.dowagro.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰