Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • John Deere
  • 05.07.2020. 12:00

John Deere plasira u Europu visoko učinkovitu seriju X9 kombajna

Kombajni X-serije imaju najširi nagibni transporter, najveći zaslon kao i jedinicu za rezanje do 15 metara. S 5,2 m2, najvećim aktivnim prostorom za odvajanje koji je John Deere ikad ponudio, kapacitet berbe podiže se na potpuno novu razinu.

Foto: YouTube/screenshot
  • 1.111
  • 90
  • 0

Nakon dugog čekanja, tvrtka John Deere predstavila je svoju novu seriju kombajna, X9 1000 i X9 1100, a kako sami tvrde, ova verzija posebno je dizajnirana za zahtjevne berbe u sjevernoj Europi, piše bauernzeitung.at.

"Kombajni X-serije imaju najširi nagibni transporter, najveći zaslon kao i jedinicu za rezanje do 15 metara. X9 1100 ubire i do 100 tona pšenice na sat s manje od 1% gubitka zrna. S 5,2 m2, najvećim aktivnim prostorom za odvajanje koji je John Deere ikad ponudio, kapacitet berbe podiže se na potpuno novu razinu“, kaže direktor marketinga Jonathan Edwards.

Veći sustav čišćenja i manja potrošnja goriva

X9 također predstavlja svoj DynaFlo XL povećan sustav za čišćenje od gotovo 7m2 (36% više od S790) s protokom zraka koji dolazi od 4 snažna ventilatora, koji se prilagođava neravnom terenu zahvaljujući sustavu Active Terrain.

John Deere predstavio novi traktor 6M serije, veliki 7R 350 i dva modela vučene prskalice!

Zanimljiva činjenica je i ta da se zbog male potrošnje goriva kombajni mogu koristiti i do 14 sati, a sve zahvaljujući novom PowerTechTM 13, 6-litarskom šestocilindričnom motoru koji isporučuje do 700 KS, odnosno 515 kW. Također, novi sustav spremnika puni 1.250 litara goriva za manje od 2,5 minute. 

Učinkovito razbacivanje biljnih ostataka do 15 m

Dvostrukom rotoru prethodi bubanj za dovod mase, a svaki ima lopatice za usmjeravanje usjeva te prođe 9,5 okretaja za učinkovito odvajanje.

Što se tiče same sječke, ona ima 124 noža i osigurava dobru kvalitetu usitnjavanja. Daljinsko podešavanje kontra noževa omogućava podešavanje intenziteta, a ima mogućnost raspršiti slamu do 15 metara.

Spremnik za zrno u verziji 1000 ima zapremninu od 14.800 litara, dok u većem modelu 1100 sadrži 16.200 litara, a brzina istovarne cijevi ide od 186 l/s.

Kabina s masažnim i grijanim sjedalom

Kao i kod S700 kombajna, posebne kamere (Combine Advisor) pomažu ICA2 sustavu koji autonomno upravlja strojem prema vozačevim naredbama. Ovaj sustav također uzima u obzir informacije koje pruža senzor za opterećenje motora.

Raspon kabina nudi tri različite mogućnosti opreme, Select tj. osnovni model, Premium i Ultimate, a ovisno o odabranom paketu mogu se dobiti grijana i masažna sjedala kao i radio koji je kompatibilan s aplikacijom koja se instalira na mobilnom uređaju. Na raspolaganju su i razne vrste svjetla kao i ona standardna LED. 

John Deere ide dalje, predstavljena nova serija traktora 6M

Zahvaljujući već spomenutoj aplikaciji svi korisnici imaju mogućnost dijeliti terenske podatke kao i podatke o stanju stroja, a uz John Deere Connected SupportTM i Expert Alerts System na vrijeme se mogu detektirati greške prilikom rukovanja kao i potencijalni kvarovi. 

Za sve one koje zanima kupovina, iz tvrtke su poručili kako će se kombajni iz nove serije X9 moći naručiti od John Deere distributera pred kraj ljeta. 

Kako serija X9 izgleda možete pogledati u videu:

Foto: Youtube/ John Deere France


Tagovi

John Deere Kombajn Serija X9 Europa Spremnik Rotor Sječka Motor


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]