Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novocomerce International
  • 11.03.2020. 12:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

John Deere ide dalje, predstavljena nova serija traktora 6M

Riječ je o kompaktnijem traktoru serije 6M nego što je John Deere dosad imao u svojoj ponudi, a dizajn niske haube pruža jasan pogled na prednji dio traktora, čulo se na otvorenim danima tvrtke Novocommerce International.

Foto: Damir Rukovanjski
  • 5.441
  • 496
  • 0

Kosilica R54S, John Deere radno odijelo, JD kape i majice nagrade su koje su razveselile neke od brojnih gostiju na Danima otvorenih vrata tvrtke Novocommerce International d.o.o u Osijeku. U bubnju se našlo više od 400 prijava na nagradnoj igri za osvajanje kosilice, a dobitnici su Valentina Adrić, Vanja Zečević, Eugen Ljubičić, Željko Varga, Bojan Vukašinović. U tri dana održavanja ove manifestacije, brojni susreti predstavnika tvrtke s partnerima, prezentacije strojeva, predavanja i radionice, uz svakodnevni bogati ručak u prostorima tvrtke bili su primamljiv mamac za veliki broj poljoprivrednika koji su protekli vikend odlučili posjetiti dvorište i radionicu predstavnika John Deere i drugih strojeva za Hrvatsku.

No, daleko najveća gužva bila je u nedjelju, kada je bio organiziran tzv. obiteljski dan s dječjim igraonicama i radionicama. Djeca su na lijepom i maštovito uređenom igralištu daljinskim upravljačima vozili traktore, kombajne, savladavali prepreke, radili na farmi i slično.

Zanimacija i za velike i za male

Dakako, radilo se o igračkama. Bilo je tu malih, kao i onih većih u koje su mogli sjesti i voziti.

Novom serijom John Deere 6M obuhvatili su traktore od 90 do 195 KS

U dvorištu smo mogli vidjeti doista veliki broj izloženih traktora, prskalica, balirki i kombajna marke John Deere, teleskopski utovarivač Manitou. Priključci i drugi strojevi proizvođača Bednar, Kuhn, Fliegl prikolice zauzeli su barem trećinu izložbenog dvorišta u kojem je svoj štand imala i tvrtka partner Etradex s vrlo zanimljivom pričom o udjelu vode u gorivu i ponudom kupnje goriva njihovim posredovanjem i dostavom. Od predavanja bismo istaknuli ono o John Deere originalnim i zamjenskim rezervnim dijelovima, uljima, o JD FarmSightu te o tome kako funkcionira servisna podrška i koje su njezine mogućnosti. Veoma je zanimljivo bilo slušati o jamstvima ovog svjetskog brenda, posebice ono o potrošnji goriva.

Gostima je demonstracijama i praktičnim prikazima predstavljeno kako radi daljinski pristup stroju, premjeravanje dinamometrom i slično.

Novom serijom John Deere 6M obuhvatili su traktore od 90 do 195 KS, a maksimalna snaga je 216 KS. Povlačenjem cerade s modela 6100M Thom Gady, direktor Novocommerca svečano je otvorio Dane otvorenih vrata ove tvrtke.

Povlačenjem cerade s nove serije traktora 6M, Thom Gady, direktor Novocommerca, otvorio je manifestaciju

Robert Poretti, product specialist u ovoj tvrtki okupljenima je kratko pojasnio o kakvom se modelu radi.

Traktori od 6090M do 6140M prvi put imaju i inteligentno upravljanje snagom

"Nova 6M serija zamijenit će prethodne John Deere serije 6M, 6MC, 6RC. Uključuju četiri nova četverocilindrična modela od 90 do 120 KS, s međuosovinskim razmakom od 2,4 metra. Riječ je o kompaktnijem traktoru serije 6M nego što je John Deere dosad imao u svojoj ponudi, a dizajn niske haube pruža jasan pogled na prednji dio traktora. Uz to, manji volan i novo dizajnirani panoramski krov kabine pružaju bolju vidljivost prilikom rada s utovarivačem ili pri radu u zatvorenim prostorima", pojasnio je Poretti. 

Četiri nova četverocilindrična modela od 90 do 120 KS pokreće 4,5l John Deere PowerTech EWL motor, dok 6130M, 6140M i 6145M imaju 4,5l John Deere PowerTech PSS motor. Veće modele pokreću šestocilindrični PVS motori od 6,8 litara. "Traktori od 6090M do 6140M prvi put imaju i inteligentno upravljanje snagom (IPM), što povećava performanse za 20 KS pri radu kardana i u transportu. Tako da četverocilindrični 6140M razvija najveću snagu do impresivnih 166 KS. Novi traktori John Deere serije 6M mogu se naručiti u specifikacijama Select, Select+ i Premium kako bi zadovoljili različite zahtjeve kupca", ističu u Novocommercu.

Naglašavaju kako John Deere FarmSight nudi rješenja koja će izvući maksimum iz stroja koristeći preciznu tehnologiju i bežične, mobilne podatkovne mreže za veću razinu produktivnosti i produženi radni vijek. "Ovaj sustav će bolje upravljati logistikom i upotrebom strojeva s udaljenih lokacija putem rješenja upravljanja voznim parkom i povećanjem komunikacije između strojeva i računala. FarmSight koristi monitore, senzore i bežične mobilne mreže prilagođene korisnicima za lak pristup strojevima i agronomskim podacima ključnim za donošenje proatkvinih odluka upravanja", čulo se na predavanju.

Dizajn niske haube pruža jasan pogled na prednji dio traktora

Predstavljeni AutoTrac, StarFire 6000 i GreenStar 4240

Marketing menadžer Ivan Pavlović nam je kratko i precizno pojasnio što je to AutoTrac, odnosno automatsko navođenje stroja kroz polje pomoću priključka. Stroj skreće automatski na temelju Autotrac linija za skretanje, ima jednostavno upravljanje ravnim, zakrivljenim i kružnim stazama, posebno u uvjetima slabije vidljivosti. Istaknuo je i povećanu produktivnost stroja čime se smanjuju troškovi upravljanja, a manje je i prohoda sa smanjenim preklapanjima i prazninama. Ukratko, povećanje produktivnosti je do 14 posto. Pričao je i o StarFire 6000 prijemniku koji paralelno prati više od 10 satelita istovremeno i time pruža najbolji korekcijski signal i pokrivenost signala. "Najbrže vrijeme pokretanja prijemnika do sada je manje od 10 minuta, od nula do 100 posto preciznosti. Postoje, svakako, mogućnosti i za nadogradnju radi povećane preciznosti i dugoročne ponovljivosti istih prohoda", dodao je. 

U radionici koja je ovoga puta pretvorena u svojevrsnu predavaonicu upoznali su nas i s univerzalnim zaslonom GreenStar 4240 koji posjeduje zaslon u boji osjetljiv na dodire generacije 4. IP65 otporan je i na vodu i na prašinu, a dijagonalni promjer samog zaslona je 21,3 centimetra. Razmjena podataka vrši se putem bežičnog prijenosa WDT ili putem USB memorije. Tu je veoma precizno mapiranje i upravljanje sekcijskom kontrolom do 255 sekcija za sve ISOBUS priključke.


Fotoprilog


Tagovi

Novocommerce John Deere Bednar Thom Gady Robert Poretti FarmSight GreenStar AutoTrac Nova serija John Deere 6M


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije