Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine
  • 19.12.2013. 07:30

Dvostruki uspjeh traktora CLAAS Axion serije 800

AXION 800 je odlikovan titulom "Tractor Of The Year 2014" i titulom "Maschine des Jahres 2014"

  • 1.297
  • 125
  • 0

CLAAS Axion 800 je na sajmu Agritechnica 2013 u Hannoveru osvojio istovremeno dvije titule - "Tractor Of The Year 2014" i "Maschine des Jahres 2014". Međunarodno značajna titula "Tractor Of The Year 2014" (Traktor godine 2014) se svake godine dodjeljuje od strane grupe odabranih neovisnih stručnih agrarnih novinara iz cijele Europe. Ove je godine stručni žiri od 23 članova vrednovao najbolje traktore na tržištu. CLAAS Axion 850 je s osvojenom titulom "Tractor Of The Year 2014" pobijedio u najpopularnijoj visokoj kategoriji traktora.

"Za nas je ovo jedan poseban trenutak, za osvajanje ove titule" - kaže gospodin Jan Hendrik Mohr, direktor prodaje tvrtke CLAAS Global Sales GmbH, prilikom uručenja nagrade. "Za desetu godišnjicu CLAAS traktora i 100. godišnjicu postojanja tvrtke CLAAS, ova je nagrada za nas izuzetno značajno priznanje i poseban dar."

Traktor godine - CLAAS Axion 850

Titula "Maschine des Jahres" (Stroj godine) se dodjeljuje svake dvije godine za značajne inovacije u poljoprivrednoj mehanizaciji od strane uredništva za mehanizaciju izdavačke kuće dlv - Deutsche Landvirtschaftsverlag (Njemačka izdavačka kuća za stručne publikacije za poljoprivredu). U kategoriji visoke klase traktora ove je godine pobijedio CLAAS sa modelom Axion 800 C-Matic. "Bestupnjevito varijabilnim mjenjačem se upravlja preko nove Cmotion upravljačke ručice (gljive) koji spada u najergonomičnije upravljačke elemente na tržištu. CEBIS Terminal nudi razne mogućnosti upravljanja i podešavanja, a posebno nam se svidjelo jednostavno upravljanje motorom i mjenjačem. Vrlo se jednostavno i brzo mogu podesiti razni režimi rada za različite radne uvijete, a time se smanjuje potrošnja goriva i povećava ekonomičnost." - stoji među ostalim u odluci ocjenjivačkog suda.

Svoju Premijeru je novi CLAAS Axion 800 proslavio u veljači na sajmu poljoprivrede SIMA u Parizu. Prvi traktori s Hexashift mjenjačem su već na tržištu a na sajmu Agritechnica 2013 je CLAAS predstavio i verziju Axion 800 C-Matic, s bestupnjevitim mjenjačem.

Traktor CLAAS Axion 850

Axion 850 je najjači model ove serije, koju čine ukupno 4 modela sa motorima snage 158 kW / 215 KS do 194 kW / 264 KS (po ECE R 120). Opremljeni su novim, štedljivim, posebno za CLAAS konstruiranim, FPT motorima, koji već danas zadovoljavaju "Tier 4 final" najstrožu konačnu normu ispušnih plinova.

Osvajanjem ovih titula se ponovo potvrdila ispravnost koncepcija CLAAS traktora, koja se konzekventno temelji na ekonomičnosti, učinkovitosti, udobnosti i pouzdanosti. To potvrđuje i aktualni Powermix Test DLG -a (Deutsche Landwirtschafts Geselschaft) u kojem je CLAAS Axion 850 Hexashift s potrošnjom goriva od 248 g/kWh postigao najbolji rezultat na testu od svih testiranih traktora u klasi između 200 i 270 KS.

Za detaljne informacije o novim modelima CLAAS Axion 800 kao i o svim drugim novim i rabljenim modelima strojeva marke CLAAS obratite se tvrtki Agron d.o.o. iz Bizovca - direktnom ovlaštenom zastupniku marke CLAAS za Slavoniju i Baranju.


Tagovi

Claas Axion Traktor Jan Hendrik Mohr C-Matic Bezstupanjski mjenjač Motor