Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jajomat
  • 18.01.2018. 09:00

Prvi jajomat u Zlataru ili zašto su jaja različite veličine

"Naše kokice su hranjene isključivo prirodnom hranom, kukuruzom, djetelinom, i ostalim žitaricama bez dodataka, konzervansa te bez dodataka za veličinu jaja i boju žutanjka", kažu u OPG-u "JJAE-OMAT".

Foto: OPG JJAE
  • 3.037
  • 263
  • 0

Prvi samouslužni automat za jaja iz slobodnog uzgoja "JJAE-OMAT" u Zlataru otvoren je u početkom ovoga tjedna, 15. siječnja, i to na lokaciji Trg slobode 17, u prolazu caffe-bara Viktorija.

U promet pušten prvi jajomat u Hrvatskoj

"Ovim potezom smo htjeli približiti i učiniti lako dostupnim jaja iz našeg otvorenog uzgoja, našim sadašnjim i budućim kupcima. Veselimo se što smo uspjeli svoj visoko kvalitetni proizvod približiti dragim sumještanima. Nadamo se da će prepoznati naš trud da im ponudimo lako dostupnu izvrsnost i po pristupačnoj cijeni", kažu u OPG-u JJAE pojasnivši kako su pakiranja od 10 komada u jajomatu dostupna po cijeni od 15 kuna, a pakiranja od 5 jaja po cijeni od 8 kuna.

Kokice hranjene isključivo prirodnom hranom

Pakiranja su po 10 i 6 jaja

Sva su jaja u njihovoj originalnoj ambalaži sa žigom na jajetu 1HR0150 i datumom trajanja otisnutim na etiketi gdje se nalaze svi podaci o OPG-u i proizvodu.

"OPG JJAE pokrenuli smo 2010. godine te smo postupno, uz puno ljubavi i truda, prerasli u malu obiteljsku farmu otvorenog uzgoja kokica nesilica, koja proizvodi visoko kvalitetna jaja. Naše kokice su hranjene isključivo prirodnom hranom, kukuruzom, djetelinom, i ostalim žitaricama bez dodataka, konzervansa te bez dodataka za veličinu jaja i boju žutanjka.

Same biraju što će jesti

Ponosno ističu da je svako jaje njihovih kokica različite veličine i boje žutanjka zato jer kokoši same mogu birati što žele jesti, a kako obitavaju na pašnjaku, jaja se odlikuju posebnim mirisom i okusom.

Za razliku od farmi sa "kontroliranim uvjetima" ili kaveznog uzgoja, naše kokice nose duplo manje jaja godišnje, što ipak nije utjecalo na razliku u cijeni. Još uvijek uspijevamo imati cijenu gotovo istu kao i konvencionalni uzgoj", naglašavaju u obitelji Roginić čiji se kokošinjac, kako kažu, po sili zakona mora zvati farma, ali je pod nadzorom i konrolom veterinarske, sanitarne i ostalih inspekcija, kako na gradskoj, regionalnoj, županijskoj, tako i na državnoj instanci. Ističu kako svakih 20 dana kontroliraju nalaz na salmonelu.

Foto: OPG JJAE


Tagovi

Jajomat OPT JJAE Roginić Zlatar


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]