Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zagorski mlinci
  • 09.03.2016. 14:30

Proizvođači mlinaca kreću u postupak zaštite

Zahtjev za zaštitu zagorskih mlinaca se Ministarstvu poljoprivrede planira podnijeti u prvoj polovici godine.

Foto: zagorski-mlinci.com
  • 526
  • 91
  • 0

Za tradicionalne zagorske mlince zatražit će se, također, oznaka zemljopisnog podrijetla. Zahtjev tijekom prve polovice godine Ministarstvu poljoprivrede planiraju uputiti iz Udruge za zaštitu, očuvanje i promociju tradicionalnih zagorskih proizvoda - Tradicija Zagorja.

Na sastanku će Udruga prezentirati dosadašnji napredak u postupku zaštite te prijedlog proizvođačke specifikacije, dokumenta koji predstavlja osnovu za registraciju. Također, predstavit će aktivnosti koje slijede u postupku zaštite.

Zagorski mlinci čekaju zaštitu zemljopisnog podrijetla?

Sama, pak, oznaka zemljopisnog podrijetla, kako izviještavaju na službenim stranicama HGK, upućuje na to da neki proizvod ili usluga potječu iz određenog zemljopisnog područja te da posjeduje određenu kvalitetu i svojstva koja se tom podrijetlu pripisuju. Takav sustav zaštite jamac je visoke kvalitete, a omogućuje stvaranje identiteta i prepoznatljivosti, višu cjenovnu kategoriju i pridonosi prepoznatljivosti samog područja.

Foto: zagorski-mlinci.com


Tagovi

Mlinci Zagorje Zaštita Podrijetlo HGK Krapina Proizvođači Udruga za zaštitu Očuvanje i promociju tradicionalnih zagorskih proizvoda - Tr


Autorica

Ivana Barišić

Više [+]

Prije nego je upisala pravo, počela se baviti novinarstvom. I u njemu ostala. Pisala je za Večernji list, Poslovni dnevnik i Tportal, a televizijsko iskustvo stekla je na RTL-u. Kada ne piše, vozi bicikl, romobil ili skija :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]