Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podravka
  • 30.11.2018. 10:30

Podravka želi cijelu sirovinsku osnovu proizvesti u Hrvatskoj, potpisat će tisuće ugovora s domaćim proizvođačima

Podravka, kompanija sa srcem, želi kroz svoje djelovanje dati snažan poticaj razvoju hrvatske poljoprivrede, poručio je na 4. stručnom seminaru Hrvatsko povrće Zdravko Dimač, direktor Sektora poljoprivrede u tvrtki Podravka.

Foto: Gospodarski list
  • 495
  • 89
  • 1

Na 4. stručnom seminaru "Hrvatsko povrće" u Toplicama Sveti Martin istaknut je značaj Podravke u razvoju hrvatske poljoprivrede, čiji su razvojni planovi vezani uz domaće proizvođače.

"Ciljevi su nam visoko postavljeni. Kroz četiri godine Podravka planira cijelu sirovinsku osnovu, a ona nije mala, jer ukljućuje povrće, voće, žitarice i cjelokupni poljoprivredni asortiman, proizvesti u Hrvatskoj. U tu svrhu planiramo organizirati proizvodnju i pronaći proizvođače, pretežito na kooperativnoj osnovi, i organizirati ih u mrežu diljem Hrvatske.

Podravka treba 5,5 tisuća tona sušenog povrća

Planiramo obići više od dvije stotine mjesta, kako bi poljoprivrednim proizvođačima - obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, zadrugama, braniteljskim zadrugama, približili naš plan. Planiramo potpisati tisuće ugovora. Mislim da ćemo na taj način potaknuti domaću poljoprivrednu proizvodnju", rekao je Zdravko Dimač, direktor Sektora poljoprivrede Podravke te naglasio kako u toj kooperaciji dobivaju i Podravka i poljoprivredni proizvođači.

Sklopljen i sporazum s braniteljskim zadrugama - Podravka će svu primarnu sirovinu otkupljivati s domaćeg tržišta

Oni dobivaju sigurne ugovore o otkupu, nova znanja i kreditne aranžmane, a Podravka novu sirovinsku osnovu za širenje svog asortimana i ostvarenje razvojnih planova.

"Podravka treba više od pet i pol tisuća tona sušenog povrća i sve to povrće uvozimo jer u Hrvatskoj još nemamo sušaru. To je sto tisuća tona uzgojenog povrća u Hrvatskoj, to je ogromni kapital. Stoga je izgradnja naše sušare u Virovitici važan korak prema ispunjenju naših razvojnih ciljeva, koji imaju snažnu potporu naše Uprave i hrvatske Vlade. Vjerujem da će naši proizvođači povrća prepoznati Podravku i postati naši kooperanti", dodao je Zdravko Dimač.

Poziv poljoprivrednim proizvođačima

Zlatko Đelekovčan, direktor Nabave primarnih sirovina u Podravci, na okruglom stolu o iskustvima i prednostima udruživanja proizvođača povrća, posebno je istaknuo kako Podravka nastoji organizirati proizvođače i potaknuti ih da se udružuju, te i na taj način, gradeći odnos međusobnog povjerenja, potiče povećanje poljoprivredne proizvodnje.

U Umagu će se ove godine preraditi više od 12 tisuća tona rajčice

Kompanija Podravka generalni je sponzor 4. Hrvatskog stručnog seminara o proizvodnji povrća u Toplicama Sveti Martin. 


Tagovi

Podravka Zdravko Dimač Zlatko Đelekovčan Domaća sirovina Kooperanti


Autor

Igor Čolaković

Više [+]

Tijekom profesionalne karijere novinara specijalizirao se za gospodarske teme. Posljednjih nekoliko godina zaokupljaju ga i teme vezane uz ruralni razvoj, poljoprivrednu proizvodnju te očuvanje prirodne i tradicijske baštine.