Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Online konferencija
  • 01.03.2022. 10:30

Možemo li bolje zaštititi i označiti domaće meso?

Prijavi se na online konferenciju i sudjeluj u raspravi.

Foto: Vedran Stapić
  • 569
  • 78
  • 0

Što koči proizvođače da se uključe u sustave označavanja kvalitete mesnih proizvoda, je li problem obimna dokumentacija ili jaka kontrola te kako se kontrolira podrijetlo hrane - saznat ćemo 3. ožujka od 12 sati na online konferenciji "Kako uspješnije promovirati i zaštititi domaće meso?“

Prijavi se i sudjeluj u raspravi ovdje

Svi sudionici konferencije na Zoom platformi bit će u mogućnosti postavljati pitanja našim panelistima. 

Naši panelisti su: Krešimir Kuterovac, predsjednik Hrvatske udruge proizvođača svinja, Sanja Kolarić Kravar, načelnica sektora za kvalitetu hrane u Ministarstvu poljoprivrede, Zvonimir Širjan, predsjednik Udruge Baby Beef, Drago Solić, načelnik sektora za uzgoj, testiranje i genetsko vrednovanje u Hrvatskoj agenciji za poljoprivredu i hranu i Boris Malešević, kreativni direktor i dizajner.

Pod kapom Ministarstva poljoprivrede, dva su nacionalna sustava označavanja kvalitete proizvoda, međutim broj korisnika u njima je zanemariv - svega je 154 proizvođača mesa u sustavu označavanja kvalitete Meso s hrvatskih farmi, a nijedan još u sustavu Dokazana kvaliteta.

Zbunjujemo li potrošače različitim oznakama na domaćim proizvodima?

Anketa koju smo proveli na Agroklubu pokazala je da većina ne označava svoje proizvode jer smatraju da uvozna roba prolazi pod domaću. Kako se provode kontrole podrijetla hrane i koji su rezultati, te što treba učiniti da se poljoprivrednike motivira da uđu u sustave kvalitete doznajte ovaj četvrtak.

Online konferenciju organiziraju Agroklub i Udruga za tov i uzgoj junadi Baby Beef.


Tagovi

Oznake kvalitete Meso hrvatskih farmi Dokazana kvaliteta Hrvatska junetina HAPIH Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner