Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Jareš
  • 21.10.2018. 15:00

Iza OPG-a Jareš je 25 godina djelovanja, njihove sirane 10, a zaštitni znak im je sir koprivko

OPG Jareš proslavio je 25 godina postojanja i punih 10 godina rada njihove sirane. Lako nije bilo, ali dokazali su da se može uspjeti.

Foto: Facebook/Opg Sirana Jareš Adela
  • 1.014
  • 68
  • 0

OPG Jareš postoji punih 25 godina, a njihova Sirana punih 10. Adela i Vlado Jareš iz Donjih Sređana imaju se s čim pohvaliti. U proteklih 10 godina u njihovoj su sirani proizvedeni sirevi nagrađivani na raznim sajmovima. Paleta proizvoda s godinama se povećavala tako da danas u ponudi, između ostalog, imaju svježi polutvrdi sir, kuhani sir, dimljeni sir, sir s dodatkom paprike. Tu je i njihov najnagrađivaniji sir škripavac, a zaštitni znak sirane je prvi proizvedeni hrvatski sir s dodatkom koprive - koprivko.

Vrijednost obitelji i njihova posla prepoznao je i župan bjelovarsko-bilogorski Damir Bajs koji je nazočio svečanom obilježavanju 10. obljetnice rada Sirane Jareš i 25 godina postojanja i razvijanja OPG-a Jareš u Donjim Sređanima. 

Mini sirane kao nositelji razvoja seoskih područja

"Bjelovarsko-bilogorska županija je poljoprivredna županija koja je i dalje vodeća u stočarstvu, proizvodnji mlijeka i meda. Međutim, ono što je nama nedostajalo i što smo htjeli da se dogodi je da dobijemo neke nove sadržaje i nove proizvode. Prije 25 godina s radom je počeo OPG, a prije 10 godina Sirana Jareš. Taj novi sadržaj i nova događanja nisu išla preko noći. Iako nije bilo lako, kvalitetom, radom, ustrajnošću, obitelj Jareš pokazala je da se može. Ono što me posebno veseli je da se dobar dio proizvodnje prodaje upravo tu, na području ovoga kraja. To znači da su domaći ljudi prepoznali kvalitetu, a na kvaliteti treba raditi“, istaknuo je župan Bajs.

Inače, mini sirana obitelji Jareš iz Donjih Sređana, prva je mini sirana u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.


Izvori

Bjelovarsko-bilogorska županija


Tagovi

OPG Jareš Sirana Sir Škripavac


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).