Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Regulacija tržišta
  • 17.03.2017. 10:30

Inspektori i u tvornicama koje izvoze u Hrvatsku

Zbog svih akcija poduzetih u svrhu reguliranja odnosa na tržištu, vidljive su promjene. Smanjen je uvoz, a planiraju se i dodatna porezna rasterećenja.

Foto: Tomislav Tolušić Facebook
  • 9.042
  • 456
  • 0

"Ove smo godine osigurali 25 milijuna kuna za inspekcije. Naši inspektori mogu doći u Poljsku, Francusku. Ja sam zatražio da idu u druge države vidjeti tvornice iz kojih uvozimo hranu. Imamo pravo otići tamo i pogledati je li sve ispravno. Zajedničko je tržište i primjenjujemo zajedničke propise", izjavio je ministar Tolušić prije samo nekoliko dana za 24sata.

"Ja da imam čarobni štapić spasio bi Slavoniju za 2 sekunde. Nije samo Slavonija u problemima, ali tamo su problemi najizraženiji", poručuje Tolušić.

O dodjeljivanju novca iz EU fondova kaže da se trude što bolje kontrolirati situaciju, ali da ne znaju "tko je kome namjestio" dok ne dobiju izvještaje s terena. Upućuju i na sve koji o takvim slučajevima nešto znaju da se jave u Ministarstvo poljoprivrede.

Prijavite sumnju u prijevare s potporama!

Smanjio se uvoz jaja i mesa

"Drago mi je i da je smanjen uvoz jaja za 22% u odnosu na prošlu godinu, te mesa za 16%. I naši građani su dali povjerenje domaćim proizvodima i hvala im na tome. Nadam se da će tako ostati i ubuduće."

Očekuju se nova porezna rasterećenja?

"Ja sam kao ministar svjestan kako i dalje moramo raditi na poreznom rasterećenju u poljoprivredi. Poreznom reformom neke stvari su olakšane. Ima li još prostora? Naravno da ima, i to je stvar za pregovore sektora poljoprivrede sa sektorom financija. Na tome planiramo raditi."

Foto: Tomislav Tolušić Facebook


Tagovi

Tomislav Tolušić Poticaji Uvoz Inspekcije


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."