Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nepravilnosti korištenja potpora
  • 17.03.2017. 16:00

Prijavite sumnju u prijevare s potporama

Prijavite nepravilnosti u korištenju potpora iz Programa ruralnog razvoja!

Foto: bigstockphoto.com, huga
  • 5.258
  • 349
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je mogućnost podnošenja prijava o nepravilnostima u korištenju potpora iz Programa ruralnog razvoja.

"Svaki euro koji nam je na raspolaganju iz fondova EU nije poklonjen i nije tuđi novac. Sve je to novac poreznih obveznika Europske unije, građana Europske unije, a samim time i novac hrvatskih građana. Neću tolerirati šlamperaj i špekulacije, pogotovo kada se radi o sredstvima EU fondova. Prijavljujte sumnje na nepravilnosti, jer za svaki propust penale plaćamo iz Državnog proračuna", ističe ministar Tomislav Tolušić.

Saznanja o nepravilnostima možete prijaviti u tri ustanove i to :

  • Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na email: nepravilnosti.eu@apprrr.hr ili na adresu:
    APPRRR, Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb.

ili neposrednim kontaktom na tel: +385 (0) 1 6446 010; fax: +385 (0) 1 600 2851

  • Ministarstvu financija, Poreznoj upravi

Sve fizičke i pravne osobe mogu obavijestiti Službu za suzbijanje nepravilnosti i prijevara (SSNIP) o sumnji na prijevare i nepravilnosti vezano isključivo uz upravljanje i korištenje sredstava Europske unije, a sve u smislu zaštite financijskih interesa Europske unije, pismeno na adresu:

Ministarstvo financija, Katančićeva 5, 10000 Zagreb, Služba za suzbijanje nepravilnosti i prijevara, Fax: 01/ 4591 - 125 ili e mail: nepravilnosti.eu@mfin.hr

  • Europskom uredu za borbu protiv prijevara (OLAF)

na adresu: OLAF - European Commission, Rue Joseph II, 30, 1049 Brussels, Belgium ili putem e maila: OLAF-FMB-SPE@ec.europa.eu

Prijavljivanje počinjenih napravilnosti i/ili prijevara te sumnje za počinjenje istih, može biti i anonimno. Također je poželjno da pošaljete što više podataka koji su vas naveli na sumnju, kako bi se svaki slučaj mogao što kvalitetnije ispitati.

Foto: bigstockphoto.com, huga


Tagovi

Prijevare Potpore


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.