Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatska poljoprivredna komora
  • 17.11.2016. 13:30

HPK: Hrvatska nije kanta za smeće!

HPK: Republika Hrvatska nije kanta za smeće te ćemo se zajedno s HUP-om i HGK zalagati za uspostavu standarda kvalitete koji bi trebao biti jednak za domaću i uvoznu robu.

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
  • 4.851
  • 824
  • 0

Utvrđivanje salmonele u hrani ukazalo je na dodatnu potrebu za pojačanom kontrolom kvalitete uvoznih namirnica. Hrvatska poljoprivredna komora - HPK već nekoliko godina inzistira na tome da uvozna roba mora prolaziti jednako stroge procedure kao i domaća.

"Poljoprivredni proizvođači u Republici Hrvatskoj moraju zadovoljiti rigorozne mjere kako bi stavili svoje proizvode na police, a uvozi se sve i svašta", navode iz HPK.

Moramo imati standarde kvalitete

Salmonela u piletini, a javnost ne zna!

"Republika Hrvatska nije kanta za smeće te ćemo se zajedno s Hrvatskom udrugom poslodavaca i Hrvatskom gospodarskom komorom zalagati za uspostavu standarda kvalitete koji bi trebao biti jednak za domaću i uvoznu robu."

Nakon što je smijenio Tomislava Kiša, pomoćnika ministra za veterinarstvo i sigurnost hrane zbog salmonele u piletini, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić pokazao je interes za strožim kontrolama i nadzorom namirnica. Za to su ga iz HPK i javno pohvalili.

U inspekcijskom nadzoru utvrđeno je da je u prodaju stavljeno 11 tona mesa peradi, od čega je većina prodana i moguće zaražena salmonelom. Lidl je pozvao kupce da sporno meso vrate na prodajna mjesta pa će podatak o ukupnim uništenim količinama mesa uskoro biti dostupan javnosti.

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL


Tagovi

HPK Uvoz Kontrola proizvoda


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."