Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Trgovinski rat
  • 18.06.2018. 09:00

Eskalirao trgovinski rat - Trump uveo carinu od 25% na kinesku robu

Kina je uzvratila, izjavivši da će nametnuti dodatnih 25% tarifa na 659 artikala američke robe vrijedne 50 milijardi dolara uključujući govedinu, perad, duhan i automobile.

Foto: U.S. Air Force/Harry Brexel
  • 424
  • 21
  • 0

Američki predsjednik Donald Trump uveo je 25% carina na kinesku robu vrijednu 50 milijardi dolara te optužio Peking za krađu intelektualne imovine. 

Tarife utječu na više od 800 proizvoda vrijednih 34 milijarde dolara godišnje, a na snagu bi trebale stupiti 6. srpnja. U Bijeloj kući su izjavili da će se konzultirati o tarifama za ostalih 16 milijardi dolara proizvoda te ih kasnije primijeniti, navodi BBC.  

Kina je uzvratila, izjavivši da će nametnuti dodatnih 25% tarifa na 659 artikala američke robe vrijedne 50 milijardi dolara uključujući govedinu, perad, duhan i automobile. SAD je još ranije upozorio da će Kini nametnuti još više tarifa ukoliko Kina uzvrati. 

Američku svinjetinu više ne trebaju u Meksiku? Tko će nastradati? Poljoprivrednici!

Trump je izjavio kako su carine usmjerene protiv kineskog plana da ta država postane dominantna tehnološka sila do 2025. godine jer bi, kako Trump tvrdi, taj plan "naštetio ekonomskom rastu SAD-a i mnogim drugim državama". 

Amerika želi da Kina prekine s praksom navodnog ohrabrivanja prenošenja intelektualne imovine, poput dizajna i ideja za proizvode, u kineske kompanije.
 


Tagovi

Trgovinski rat Tarife Kina SAD Donald Trump Carina


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.