Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najveći batat
  • 26.09.2018. 16:30

Bucko je ovogodišnji rekorder OPG-a Prpić! Čime ga filaju?

Diana Prpić, nositeljica OPG-a Prpić između ostaloga uzgaja i batate. Bucko je ovogodišni rekorder, a težak je 2.372 grama.

Foto: Facebook/OPG Prpić
  • 2.732
  • 371
  • 1

"Što je deblji krumpir, to je vlasnik...", nisu završili rečenicu na Facebook stranici OPG Prpić, a nisu ni morali jer je svakome od fanova odmah pažnju privukla fotografija na kojoj Diana Prpić, poput kakvog trofeja drži Bucka. Da, Bucko je batat, njihov ovogodišnji rekorder, težak 2.372 grama! 

"Bucko ne ide u lonac, on ide sa nama po svim sajmovima gdje ćete ga imati priliku upoznati!", najavilu su nam na svojoj FB stranici gdje su odmah počeli padati komentari. Pa je tako jedan od fanova napisao kako Bucko zaslužuje vlastiti FB profil gdje će objavljivati selfije i fotke s ekipom sa sajma, što zvuči kao odlična ideja. 

Što se tiče svjetskog rekorda u veličini i težini batata, čini se da takav još uvijek ne postoji, a za njega ne zna ni Diana Prpić, nositeljica OPG Prpić. Zapravo, kaže da nije proučavala, ali njezin rekord je od Bucka teži za gotovo 400 grama. 

Jedva je Bucko stao na vagu

"Rekord nam je batat od 2.750 grama. No i Bucko jako privlači pažnju. Svi me pitaju, čime ih filaš kada su takvi", rekla mi je Diana u kratkom telefonskom razgovoru pa sam ju i ja pitala isto, a ona odgovara: "Ničim posebno, stajskim gnojivom i ekološkim gnojivima", kaže Diana, mlada poljoprivrednica koja je ove godine bila u izboru za najboljeg poljoprivrednika Hrvatske i koja uz pomoć bake Mare, tate Vlade i mame Snježane u Brežanima obrađuje 22 hektara zemljišta. Pola od toga je pod ekološkom proizvodnjom. 

Kaže kako je ove godine iznimno zadovoljna prinosom batata. "Zadovoljna sam izgledom jer nema točkica, nisu ga napadali štetnici, ova godina je bila savršena", otkrila nam je Prpić koja proizvode svoga OPG-a najjčešće oglašava i prodaje preko interneta, točnije, Facebooka ili njihove internetske stranice. Malo tko će ostati ravnodušan na fotografije sezonskog povrća. Osim Bucka i njegove manje braće, sada su aktualne tikve i tikvice, ali i slatka i slana zimnica koju proizvode od viškova, a izgleda vrlo atraktivno. 

Diana je dokaz kako se uz puno ljubavi, volje i naravno rada i truda itekako može živjeti od poljoprivrede, pa i u Hrvatskoj. 


Tagovi

Najveći batat OPG Prpić Diana Prpić


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.