Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bayer CropScience
  • 28.07.2014. 19:40

Bayer Dani povrća i Dani ličkog krumpira!

Cilj je bio izraditi program zaštite kupusa i krumpira, isključivo sukladno tehnološkim uputama za integriranu zaštitu, gdje su bila uključena i Bayerova sredstva prikladna za ovakvu proizvodnju.

  • 279
  • 16
  • 0

Ove godine, 25. srpnja, održani su i Bayer dani kupusa i krumpira. Proizvođači su se okupili u Plaškom, u blizini Ogulina, na poljima gospodina Marinka Vrankića, gdje je provedena zaštita kupusa i krumpira.

Na ovim pokusnim parcelama, cilj je bio izraditi program zaštite kupusa i krumpira, isključivo sukladno tehnološkim uputama za integriranu zaštitu, gdje su bila uključena i Bayerova sredstva prikladna za ovakvu proizvodnju.

Bayer Dani povrća i ličkog krumpira

Unatoč kišnom vremenu, proizvođači su se okupili kako bi provjerili učinkovitost ovakvog programa zaštite s naglaskom na djelovanje sredstva Nativo u kupusu, te preparata Infinito u krumpiru. Predavanje su održali sam gospodin Vrankić te stručnjaci iz Bayera. Dean Crnošija, dipl. ing, agr., predstavnik tvrtke Bayer za spomenutu regiju, te Fani Bogat, dipl. ing. agr., koja je bila zadužena za provedbu pokusa, upoznali su proizvođače sa sortama koje su tretirane te načinom prskanja samih kultura.

Nakon što su proizvođači uz zakusku razmijenili dojmove, sudionici su se zaputili prema Sv. Roku gdje su održani Dani ličkog Krumpira. Iako događaj nije bio pod sponzorstvom tvrtke Bayer, njihovi proizvodi su i tamo pronašli svoje mjesto te je 22 sorte krumpira posađeno na površini od 0,5 ha, tretirano preparatima Infinito i Melody Duo, protiv plamenjače i alternarije te sistemičnim insekticidom Biscaya protiv zlatice. Prije nego su se zaputili na večeru, okupljeni proizvođači poslušali su izlagače koji su prezentirali svoje sorte krumpira, čime je dostojno završen još jedan dan polja u ovoj sezoni.


Tagovi

Bayer Dani povrća Bayer Dani ličkog krumpira Program zaštite kupusa Bayer zaštitna sredstva Marinko Vrankić Plaško Ogulin Plamenjača Alternarija Biscay Melody Duo Infinito Sv. Rok


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]