Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stipendija
  • 09.09.2020. 18:00

Želiš li studentsku stipendiju Agrokluba? Klikni, pročitaj i apliciraj

Znatiželjan si, voliš pisati i javno komunicirati? Imaš dodira s poljoprivredom i životom na ruralnom prostoru? Ako si se prepoznao u prethodnim rečenicama, nastavi čitati, evo i detalja.

Foto: Samotrebizan@Depositphotos
  • 1.418
  • 235
  • 0

S dolaskom akademske godine donosimo nove mogućnosti za studente novinarstva, poljoprivrede ili veterine, a koji se po završetku studija mogu zamisliti u radnim izazovima agrarnog novinarstva.

Znatiželjan si, voliš pisati i javno komunicirati? Imaš dodira s poljoprivredom i životom na ruralnom prostoru? Ako si se prepoznao u prethodnim rečenicama, nastavi čitati, evo i detalja.

Tražimo studente novinarstva koji imaju afiniteta prema temama sektora proizvodnje hrane i događanja u agraru ili pak studente agronomije/veterine koji imaju sklonosti prema medijima, pisanju i fotografiji.

Vrijednost stipendije je 5.000 kn

Objavljujemo javni poziv, natječaj za stipendiju u vrijednosti od 5.000 kuna u kojem tražimo zainteresirane polaznike završne godine studija navedenih fakulteta.

Što tražimo? Motivacijsko pismo u kojem će nam se kandidat predstaviti i približiti svoju želju za bavljenjem agrarnim novinarstvom. Dodatno, prilikom apliciranja potrebno je dostaviti i autorsku reportažu s nekog poljoprivrednog događaja ili gospodarstva (reportažni tekst uz prateći foto i/ili video prilog).

Nakon izbora najboljih, a prije potpisa ugovora o stipendiranju bit će potrebno dostaviti dokaz o upisanoj zadnjoj godini studija (nije nužno unaprijed). Primanje druge stipendije nije prepreka apliciranju za primanje naše. 

Dobitnica prošlogodišnje stipendije Agrokluba bila je Matea Kopić

Prošlogodišnja stipendistica Agrokluba, Matea Kopić (Foto: FAZOS)

Cilj nam je pomoći materijalnom statusu studenta i ujedno prepoznati potencijalne mlade kadrove, buduće agrarne novinare. Oni će tijekom trajanja stipendije imati prilike steći nova znanja i iskustva izvještavanja o poljoprivredi kroz uključenost u rad informacijskog sustava Agroklub. 

Koje su tvoje obveze? 

Kandidati moraju biti spremni na manje obveze tijekom godine, a koje će se usklađivati s njihovim drugim aktivnostima. Stipendist će biti angažiran na kreiranju medijskih sadržaja i publiciranju, kao i sudjelovanju u drugim aktivnostima (primjerice, na društvenim mrežama i slično).

Natječaj je otvoren od 9. rujna, a krajnji rok za predaju je 9. listopada 2020. Vaše prijave (motivacijsko pismo + reportažu) očekujemo isključivo putem mail adrese stipendija@agroklub.com.

Po zaključenju natječaja, stručni žiri informacijskog sustava Agroklub će pristupiti analizi pristiglih prijava i izabrati dobitnike. 

Objava dobitnika, potpisivanje ugovora o stipendiranju, kao i njeno uručivanje (pri čemu će biti potrebno dostaviti dokaz o upisanoj zadnjoj godini studija) bit će obavljena do kraja listopada. Stipendija će biti realizirana kroz 10 mjeseci u mjesečnim anuitetima na račun studenta. 


Tagovi

Stipendija Agroklub Studenti Agronomija Veterina Novinarstvo


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/