Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata potpora
  • 10.07.2016. 16:30

Zbog (ne)isplate potpora traže sastanak s Romićem

Poljoprivrednici smatraju da su zakinuti za potpore i traže razgovor s ministrom Davorom Romićem.

Foto: Londoner/Pixabay
  • 6.444
  • 323
  • 0

Isplata potpora je, kada je u pitanju Agencija za plaćanja u poljoprivredi, završena s 30. lipnja. Poljoprivrednici, međutim, smatraju da su zakinuti za gotovo milijardu kuna i traže razgovor s resornim ministrom Davorom Romićem.

"Ako je osigurano 3,5 milijardi kuna, a isplaćeno je 40% manje, ne treba biti matematičar i izračunati za koliko smo zakinuti", rekao je za glas-slavonije predsjednik udruge poljoprivrednika Baranjska brazda Petar Pranjić.

APPRRR: Potpore su isplaćene do 30. lipnja!

Podsjećamo, iz Agencije za plaćanja su nam odgovorili da su isplate izravnih plaćanja, odnosno IAKS potpore koje se financiraju iz Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi završene 30. lipnja. Ukupno je isplaćeno 3,2 milijarde kuna za proizvodnu 2015. godinu. Preostaje još za isplatiti oko 200 milijuna kuna za potpore iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a koje se odnose na Mjeru 10 - poput potpore za očuvanje zaštićenih životinja te Mjere 13 - plaćanja područja s prirodnim ograničenjima.

Foto: Londoner/Pixabay


Tagovi

Poticaji Isplata Nezadovoljni Petar Pranjić Agencija za plaćanja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]