Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakon o OPG
  • 13.03.2018. 14:30

Zakon o OPG dobio potporu u Saboru, Beljakovo pitanje o uzgoju marihuane i dalje hit

Zakon o OPG-u danas u Saboru dobio potporu, obznanio je državni tajnik Tugomir Majdak.

Foto: Bigstockphoto/avoferten
  • 1.775
  • 89
  • 0

Konačan prijedlog Zakona o OPG-u dobio je danas u drugom čitanju potporu većine saborskih zastupnica i zastupnika, obznanio je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak

"Njegujući tradicijske i strateške vrijednosti OPG-a vezano za obavljanje gospodarske djelatnosti poljoprivrede i s njom povezanih dopunskih djelatnosti Vlada RH odlučila se kroz Zakon o OPG-u primijeniti EU načela Zajedničke poljoprivredne politike koja je kroz svoja dva osnovna stupa prioritetno usmjerena prema malom i srednjem poduzetništvu, diverzifikaciji gospodarskih djelatnosti te stvaranju radnih mjesta, odnosno očuvanju ruralnih sredina. Zakon jasno definira obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja imaju realne preduvjete postati tržišno orijentirana ili to već jesu zbog svojeg obujma proizvodnje od onih koja proizvode za vlastite potrebe", napisao je na svom facebook profilu. 

Ako se pomagalo Agrokoru, mora se pronaći model pomoći za 50 tisuća blokiranih OPG-ova

Zakon o OPG, podsjećamo, podigao je dosta prašine, doduše manje nego li Zakon o poljoprivrednom zemljištu. Međutim, sigurno je da će se pamtiti upit čelnika HSS-a Kreše Beljaka u sabornici tijekom rasprave: jeste li razmišljali da se proširi popis djelatnosti kojima se OPG-ovi mogu baviti, odnosno da se legalizira uzgoj marihuane i spriječi crno tržište koje divlja u Hrvatskoj?

Mislio je, kaže, o uzgoju za osobne potrebe, prije svega o medicinskom korištenju marihuane, za koje smatra da bi se “trebalo razmisliti da se dopusti korištenje kako bi se opustila ova nevjerojatno apatična atmosfera u koju su nas doveli vladajući". 


Tagovi

Zakon o OPG Tugomir Majdak Krešo Beljak Marihuana


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer