Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Parcelacija zemljišta
  • 26.08.2021. 10:00

Vučković: Izmjene zakona o poljoprivrednom zemljištu štite najvrjednije resurse

U Ministarstvu poljoprivrede održan sastanak s predstavnicima Istarske županije na temu parcelacije poljoprivrednog zemljišta

Foto: Depositphotos/xbrchx (Ilustracija)
  • 474
  • 572
  • 0

"Ministarstvo poljoprivrede prezentiralo je prijedlog dodatne zaštite i sprječavanja gubljenja visokovrijednog poljoprivrednog zemljišta u okviru Zakona o izmjenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu koji je izrađen i upućen na mišljenja, a kojeg su podržali svi nazočni sudionici“, rezimirala je ministrica poljoprivrede Marija Vučković ovih dana na održanom sastanku s predstavnicima Istarske županije i jedinica lokalne samouprave na kojem su bili prisutni i državni tajnici Tugomir Majdak i Šime Mršić, posebni savjetnik Marijo Bratulić, saborski zastupnik Anton Kliman, te predstavnici Državne geodetske uprave i Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Naime, zbog bojazni za budućnost poljoprivrednog zemljišta na području Istarske županije, ali i u cijeloj Jadranskoj Hrvatskoj uslijed postupaka parcelacije, predstavnici ove županije su zatražili dodatni nadzor, a saborski zastupnik Kliman slanje jasnije poruke o dodatnoj legalizaciji. Kao problem spomenut je i građevinski otpad na šumskom zemljištu.

U vezi s dodatnim otvorenim pitanjima oko zaštite poljoprivrednog i šumskog resursa te s obzirom na ukazanu potrebu koordinacije između tijela državne uprave, dogovorena je izrada kontrolne liste svih propisa i ključnih odredbi koje uređuju ovu problematiku kako bi se olakšala provedba, stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede koje je sudionike ovog sastanka izvijestilo i o aktualnim radnjama na izradi Zakona o komasaciji i Nacionalnog programa komasacije.


Tagovi

Parcelacija zemljišta Istarska županija Ministarstvo poljoprivrede. Zakon o poljoprivrednom zemljištu


Autorica

Renata Prusina

Više [+]

Diplomirana inženjerka agronomije s dugogodišnjim novinarskim i uredničkim iskustvom. Članica nekoliko novinarskih asocijacija među kojima je i TotY. Osim svojim perom, voli bilježiti i objektivom.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Haj došlo vrijeme... za zaštitu ječma od korova!