Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kaznena prijava
  • 04.04.2020. 12:45
  • Sisačko-moslavačka, Donji Kukuruzari

Vlasnik OPG-a osumnjičen za krivotvorenje propusnice, stiže mu kaznena prijava

Izdao propusnicu 28-godišnjaku iako je znao da nije njegov zaposlenik?

Foto: Depositphotos/macor (ilustracija)
  • 3.737
  • 306
  • 0

Kaznenu prijavu 'zaradio' je vlasnik OPG-a zbog sumnje u krivotvorenje propusnice. Točnije, kako navodi Policijska uprava sisačko-moslavačka, nad 71-godišnjakom provedeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave.

"Sumnjiči ga se da je kao nositelj OPG-a s područja općine Donji Kukuruzari, temeljem Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, koja je donesena zbog smanjenja daljnjeg širenja bolesti COVID-19, izdao propusnicu 28-godišnjaku s razlogom dolaska i odlaska na posao s rokom do ukidanja Odluke, iako je znao da 28-godišnjak nije njegov zaposlenik. Protiv njega bit će podnijeta kaznena prijava", priopćila je policija. 

Podsjećamo, nakon što je krenulo izdavanja e-propusnica, a korisnici se našli u nedoumici, Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da i dalje izdaje propusnice po dosadašnjem principu, temeljem ispunjenog zahtjeva.

Ministarstvo poljoprivrede i dalje izdaje propusnice po dosadašnjem principu!

"Poljoprivrednici koji nisu u sustavu PDV-a te nisu u registru poreznih obveznika i dalje podnose zahtjeve na način na koji su i do sada. Također, sve izdane propusnice vrijede do navedenog isteka. Sustav E-građani će se koristiti za kontrolu izdanih propusnica", objasnili su.

Poljoprivrednici se mogu za izdavanje propusnica obratiti djelatniku Ministarstva poljoprivrede po županijama.


Tagovi

Propusnica Policija Kaznena prijava Sumnja na krivotvorenje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.