• Propusnice
  • 02.04.2020. 16:10
  • Grad Zagreb, Zagreb

Ministarstvo poljoprivrede i dalje izdaje propusnice po dosadašnjem principu!

Sustav E-građani će se koristiti za kontrolu izdanih propusnica, navode iz resornog ministarstva.

Foto: JumpStory
  • 6.769
  • 474
  • 1

Ministarstvo poljoprivrede i dalje izdaje propusnice po dosadašnjem principu, temeljem ispunjenog zahtjeva, objavili su na svojoj stranici.

"Poljoprivrednici koji nisu u sustavu PDV-a te nisu u registru poreznih obveznika i dalje podnose zahtjeve na način na koji su i do sada. Također, sve izdane propusnice vrijede do navedenog isteka. Sustav E-građani će se koristiti za kontrolu izdanih propusnica", objašnjavaju.

Poljoprivrednici se mogu za izdavanje propusnica obratiti djelatniku Ministarstva poljoprivrede po županijama, a kontakti se nalaze ovdje.  

Podsjećamo, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva objavila je nedavno dodatna pojašnjenja, vezano uz izdavanje propusnica. 

"Propusnica koju izdaju službenici Ministarstva poljoprivrede, Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva nije potrebna poljoprivrednim proizvođačima koji ne napuštaju mjesto prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Kome je potrebna propusnica - pojašnjenja za OPG-ove i ribare-obrtnike

Odgovorne osobe u pravnoj osobi koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom (trgovačka društva, obrti, zadruge) izdaju objavljenu Propusnicu (niže u tekstu) Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za svoje zaposlenike", pojasnili su nedavno. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Propusnice Ministarstvo poljoprivrede Koronavirus


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poljoprivrednik biti nije lako ali se trud isplati samo tako! #mojepovrće voli svatko i to me veseli... Pročitaj cijelu bilješku »