Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nesreća
  • 17.09.2020. 10:30
  • Vukovarsko-srijemska, Orolik

Užas na pruzi: Lokomotiva naletjela na stado ovaca, desetak odmah stradalo

Stado je bilo na pruzi bez nadzora vlasnika, priopćila je policija.

Foto: JumpStory (ilustracija)
  • 240
  • 492
  • 0

Desetak ovaca stradalo je u naletu lokomotive na stado.  

Kako je izvijestila Policijska uprava vukovarsko-srijemska, do nesreće je došlo u utorak, 15. rujna oko 20.30 sati na željezničkoj pruzi Vinkovci-Šid u blizini mjesta Orolik. "Lokomotiva bez priključnih vagona, kojom je upravljao 23-godišnjak, naletjela je na stado koje je bilo na pruzi bez nadzora vlasnika. Tom prilikom, desetak ovaca uginulo je na mjestu udara, a na lokomotivi je nastupila materijalna šteta. Ozlijeđenih osoba nije bilo", navodi policija. 

O događaju, dodali su, slijedi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Ovakav slučaj, nažalost, nije jedini. Godine 2016. je putnički vlak u 18 sati naletio na manje stado ovaca koje se kretalo prugom između željezničkih postaja Domagovići i Lazine kod Jastrebarskog. 

Iste godine, koji dan ranije, na karlovačkom je području u noćnim satima oko 2.20 sati lokomotiva naletjela na krdo konja na pruzi oko 800 metara od Lazine prema Draganiću. Dva konja su na mjestu smrtno stradala. 

Ove godine, pak, u svibnju pamtimo stravičan slučaj u kojemu se u stado od 30-ak ovaca automobilom zabio mlađi muškarac. Vozač je, prema tada poznatom, oko 4.30 sati na predjelu Prpuša, velikom brzinom uletio među stado na cesti i iza sebe ostavio jezivu sliku koja je obišla medije. 

Autom pokosio stado ovaca, iza sebe ostavio jeziv prizor

U istom mjesecu, ali na području Osječko-baranjske županije dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač automobilom udario magarca. Do nesreće je došlo na način da se 74-godišnji hrvatski državljanin iz Čepina kretao kolnikom Ulice kralja Tomislava, u mjestu Vladislavcima, a životinja istrčala iz kanala na kolnik i tijelom udarila u vozilo.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a nesretni magarac oporavljao se u svojoj štali. 


Tagovi

Nesreća Vlak Lokomotiva Stado ovaca Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).