• Genera
 • 04.09.2018. 10:30

Uspješno se riješite štetnika u skladištima i domaćinstvima!

Zbog niske toksičnosti za ljude i toplokrvne životinje, NEOPITROID ALFA® primjeren je za suzbijanje štetnika u domaćinstvima i javnim ustanovama kao što su bolnice, škole, ugostiteljski objekti, u prehrambenoj industriji, gdje suzbijanje insekata često predstavlja veliki problem.

Foto: Bigstockphoto/pitris
 • 3.166
 • 189
 • 0

Ljudi stoljećima prikupljaju, skladište i čuvaju poljoprivredne i prehrambene proizvode. Tijekom dugog niza godina pojedini nametnici (insekti, grinje) potpuno su se prilagodili životu u zatvorenom prostoru na zalihama hrane te je njihov opstanak danas moguć jedino u zatvorenom prostoru i skladištima. Osim što su tvrdokorni za suzbijanje, oni mogu i pokvariti hranu.

Da biste se riješili nepozvanih gostiju u vašem skladištu ili drugih insekata, tvrtka Genera nudi rješenje NEOPITROID ALFA® - kontaktni insekticid-biocid sa širokim spektrom djelovanja protiv velikog broja štetnika iz područja higijene, na mjestima gdje se čuvaju zalihe hrane i protiv ostalih oblika insekata.

Aktivna tvar alfa-cipermetrin nalazi se u obliku iznimno sitnih kristalnih čestica. Formulacija biocida od presudnog je značenja za njegovo učinkovito djelovanje. 

Dugotrajan učinak - do 12 tjedana

U usporedbi s uobičajenim biocidima, NEOPITROID ALFA® zbog svoje formulacije jamči visoki učinak s niskom potrošnjom na svim vrstama površina. Vrlo brzo nakon uporabe nastaje tzv. učinak "knock down". Aktivna tvar djeluje na živčani sustav insekata s brzim početnim djelovanjem. NEOPITROID ALFA® djeluje vrlo brzo i ima izrazito dugotrajni učinak, čak do 12 tjedana

Zbog niske toksičnosti za ljude i toplokrvne životinje primjeren je za suzbijanje štetnika u domaćinstvima i javnim ustanovama kao što su bolnice, škole, ugostiteljski objekti, u prehrambenoj industriji, gdje suzbijanje insekata često predstavlja veliki problem.

Visoka insekticidna učinkovitost aktivne tvari jamči uspješno suzbijanje i onih štetnika koje je inače teže suzbijati, npr. stjenica i to zbog sljedećih razloga:

 • postojanost biocida omogućuje dovoljno dugo djelovanje, a da pri tome ne dođe do problema s nepoželjnom akumulacijom
 • formulacija biocida, koncentrirana suspenzija, sprječava da se na poroznim podlogama apsorbira i inaktivira

Osnovni sastojak NEOPITROID ALFA® je voda

Uz to, formulacija je fizički i kemijski toliko stabilna da i nakon dužeg vremena skladištenja nema smanjenu učinkovitost. Kombinacija širokog spektra djelovanja i dobre postojanosti na tretiranim površinama, omogućava učinkovitost i širok spektar uporabe biocida.

Osnovni sastojak pripravka NEOPITROID ALFA® je voda. Pripravak ne sadrži organska otapala. Bez mirisa je. Ne ostavlja tragove i ne uzrokuje koroziju. Zbog vrlo niskog tlaka isparavanja ne postoji opasnost od neželjenog udisanja. Pripravak je u potpunosti biorazgradiv stoga je primjeren kao sredstvo za integrirano suzbijanje štetnika. U posebnim slučajevima poželjna je ili je zatražena dekontaminacija tretiranih površina. Takva mjera može se učinkovito izvesti uobičajenim sredstvima za čišćenje i toplom vodom.

Upute za uporabu i doziranje

Preporuke za uporabu protiv različitih štetnika:

 • leteći insekti: kod suzbijanja tretiraju se površine na kojima se inače zadržavaju muhe, moljci i ostali insekti.
 • žohari: njemački, orijentalni, američki i ostali nametnici, posebno oni koji uništavaju materijal, na primjer srebrne ribice, insekti u tepisima i ostali insekti, npr. leteće matice i paukovi. U tom slučaju pripravak primjenjujemo na okvirima i oplatama u pećnicama, hladnjacima i ostalim dijelovima opreme. Naime, ti insekti žive na skrivenim mjestima u raznim pukotinama. Posebno vlažna i topla mjesta, kao što su motor agregata za hlađenje i sanitarna oprema naročito su omiljena skrovišta za tu vrstu insekata. Doseljavanje na takva mjesta može se spriječiti s 10 cm širokim trakama (zaštitna pregrada).
 • mravi: tretirati staze i površine gdje se nalaze gnijezda mrava. Dodatno se mogu postaviti i insekticidne pregrade kako bi se spriječio prodor mrava u stambeni prostor. Tretiranjem staza po kojima se kreću mravi kao što su npr. pragovi i okviri vrata moguće je učinkovito zaustaviti prodiranje mrava. Kada nije moguće lokalizirati gnijezdo moguće je postavljanje posebnih mamaca.
 • stjenica: tretiranje okvira kreveta, namještaja i zidova koji su u blizini kreveta. Obratiti posebnu pozornost na pukotine. Ne prskati krevetninu!
 • buhe: tretiranje pogođenih površina kao što su podovi i podne obloge, pragovi, pukotine u podovima, tapecirani namještaj, mjesta gdje spavaju domaće životinje. Domaće životinje bezuvjetno mora pregledati i veterinar kako bi se spriječio trajni napad štetnika.

Priprema sredstva i tretiranje

Za pripremu mješavine za prskanje NEOPITROID ALFA® treba razrijediti vodom. Za tretiranje 100 m2 površine dovoljno je 25 ml NEOPITROID ALFA®  razrijediti s pet litara vode. Dvostruka količina mješavine za prskanje za istu površinu preporuča se ako se radi o vrlo zagađenim i poroznim površinama ili površinama koje jako upijaju kako bi na površini ostala odgovarajuća količina djelotvornog pripravka. Nanošenje mješavine moguće je s različitim prskalicama. U čisti rezervoar prskalice uliti čistu vodu do propisane količine i dodati odgovarajuću količinu NEOPITROID ALFA®. Prskalicu zatvoriti i dobro protresti. Isto učiniti i nakon dužeg prekida za vrijeme rada. Nakon uporabe prskalicu je potrebno očistiti vodom. Kod niskog tlaka (oko dva bara) i mlaznica koje daju srednje velike kapi (poželjno je što manje vrlo finih kapi) nanijeti tanki prskani sloj na površinu koju se tretira. Pri tome paziti da se površina poprska u tolikoj mjeri da mješavina ne otječe. Izbjegavati prekomjerno prskanje mješavinom koja može otjecati. 

Sredstvo možete pronaći u pakiranju od 100 ml i 1 l. Prema potrebi ponoviti postupak za suzbijanje svakih šest tjedana.

Za više informacija o sredstvu NEOPITROID ALFA® obratite se tvrtki Genera na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Genera NEOPITROID ALFA® Insekti Buhe Žohari Suzbijanje Mravi Biocid Insekticid


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zašto odabrati i kako brinuti o Božićnim drvcima s korijenom ? - Umjetnom boru treba 2500 godina da se razgradi a jedno stablo poput obične smreke u starosti od 5 godina u 12 mjeseci proizvede dovoljno kisika za jednu osobu za dva mjeseca d... Više [+]