Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa
  • 23.01.2019. 13:30
  • Brodsko-posavska, Slavonski Brod

Ukrali traktor, ali se nisu dugo vozali

"Zaigrani" dvojac je dolijao policiji, no mnogi vlasnici nisu bile te sreće da im se pronađe otuđena (skupa) mehanizacija.

Foto: Bigstockphoto/iPixel Studio
  • 1.404
  • 101
  • 0

Ukrali su traktor, ali se nisu dugo vozali, priopćila je jučer Policijska uprava brodsko-posavska. Kako navode, Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i 18-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela teške krađe. Naime, policija ih sumnjiči, da su u vremenskom periodu od 15. siječnja do 19. siječnja ove godine, na području općine Klakar iz privatne garaže (vlasništvo 63-godišnjakinje) otuđili traktor čime su vlasnicu oštetili za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Provedenim kriminalistički istraživanjem utvrđeno je da su 26-godišnjak i 18-godišnjak počinili opisano kazneno djelo. Policijski službenici su pronađeni traktor vratili oštećenoj, a protiv počinitelja kaznenog djela podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Putem interneta dogovorio kupnju kombajna - ostao bez novca i bez kombajna

Navedena krađa traktora, nažalost, nije jedina. Kako prenosi index, u danima prije Božića prošle godine istarski policajci otkrili su 24-godišnjaka koji je s poljoprivrednog zemljišta u Valturi ukrao traktor Massey Ferguson vrijedan nekoliko tisuća kuna. 

Krađa je zabilježena i u rujnu Bedeniku gdje su iz štaglja ukrali 100 tisuća kuna vrijedan traktor Fendt, s gradskog groblja u Oroslavju u srpnju su ukradeni traktor i priključni stroj zajedno vrijedni oko 300.000 kuna, a početkom svibnja u Donjem Stupniku kod Zagreba netko je ukrao traktor marke Ecotrac 40 i oštetio tvrtku iz Zagreba za 120.000 kuna. 

Niz krađa se nastavlja, ali i prijevara. Podsjećamo, nedavno smo pisali o prijevari na internetu. Naime, 46-godišnjak  još je u studenom dogovorio kupnju rabljenog kombajna. Uplatio je nekoliko desetaka tisuća kuna i ostao bez novaca i kombajna

Prisjetili smo se što se sve kralo s naših polja, vrtova, iz štala, svinjaca, pušnica. Popis je uistinu predug

Osim mehanizacije, na meti kradljivaca su i prehrambeni proizvodi, voćke, urodi s polja pa i stoka. Krade se doslovno sve pa jeste li nedavno provjerili svoje štagljeve, pušnice, štale? 


Tagovi

Krađa Traktor Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]