Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • RDC
  • 01.03.2021. 13:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Ugovori potpisani, izgradnja Regionalnog distribucijskog centra može krenuti

Malim proizvođačima voća i povrća pružit će mogućnost da budu konkurentniji, pristupačniji i kvalitetniji na tržištu kako Hrvatske tako i EU, rekao je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Foto: Renata Prusina
  • 186
  • 90
  • 0

Ugovor o izgradnji Regionalnog distribucijskog centra (RDC) za voće i povrće, u vrijednosti 101.577.461,42 kuna i s rokom izvršenja od 18 mjeseci, potpisao je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić s predstavnicima zajednice izvođača Projektgradnja plus d.o.o. Gornja Vrba i Osijek-Koteks d.d. Osijek.

Potpisao je i Ugovor o stručnom nadzoru nad građenjem s tvrtkom H5 d.o.o. Zagreb u vrijednosti 1.346.400 kuna.

Projekt se, pojasnio je župan, pripremao tri i pol godine kroz osiguranje sredstava za projektnu dokumentaciju, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, osiguranje sredstava za samu izgradnju, projektiranje, ishođenje građevinske dozvole i ostale postupke, a sada započinju s konkretnom izgradnjom. 

"Okupljat će male proizvođače voća i povrća i pružiti im mogućnost da budu konkurentniji, pristupačniji i kvalitetniji na tržištu kako Hrvatske tako i EU. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazi naša poljoprivreda, ponajprije zbog nedostatka ovakvih kapaciteta, pa je takva infrastruktura potrebna svim proizvođačima u zemlji“, rekao je za Osječku televiziju. 

Pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu OBŽ Silvia Wendling podsjetila je kako će centar imati sušaru, pakirnicu i sortirnicu te ekološku liniju za preradu voća i povrća koja će biti zasebno odvojena od ostatka standardne proizvodnje. "Ukupni rashladni kapacitet hladnjače 2.910 tona raspoređenih u 23 rashlade komore, a podijeljen je na dijelove za ekološku i konvencionalnu proizvodnju“, objasnila je. 

Ovaj tjedan, najavio je predsjednik Uprave Projektgradnje plus d.o.o. Miljenko Zovko počinju pripremni radovi. "Što se tiče nas izvođača mi smo spremni ispoštivati dogovorene rokove i nadamo se da ćemo iste uspjeti i skratiti“, poručio je.

Više o temi pogledajte u videu:
 


Tagovi

Regionalni distribucijski centar Ugovor o izgradnji Ivan Anušić Hladnjače Sušara Pakirnica Voće Povrće


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije