Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatska udruga poljoprivrednika
  • 27.07.2020. 13:30

Udruga poljoprivrednika predlaže otkup Megglea i prodaju radnicima i kooperantima

Odlaskom Megglea u opasnost dolazi 200 obiteljskih gospodarstava, a time i oko 300 zaposlenih na OPG-ima i oko 160 zaposlenih u tvrtki, navode iz H.U.P.-a

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
  • 236
  • 51
  • 0

Hrvatska udruga poljoprivrednika (H.U.P.) u ponedjeljak je županu Osječko-baranjske županije Ivanu Anušiću i županijskim vijećnicima predložila otkup Meggleovih pogona i kasniju prodaju u kojoj bi prvenstvo kupnje imali radnici i kooperanti.

Odlaskom Megglea u opasnost dolazi 200 obiteljskih gospodarstava, a time i oko 300 zaposlenih na OPG-ima i oko 160 zaposlenih u tvrtki, navode iz H.U.P.-a. 

Ministrica Vučković kooperantima Megglea: otkup mlijeka nije ugrožen

Napominjući kako su iz ove tvornice iskazali interes za prodaju svojih pogona, iz H.U.P.-a pozivaju županiju da osnuje trgovačko društvo u svom vlasništvu koje bi ih kupilo, a nakon stabiliziranja proizvodnje županija bi, smatraju u udruzi, tvrtku trebala stavila u javnu prodaju i to s prvenstvom prava kupnje s nominalnom cijenom prvo radnicima i kooperantima.

"Na taj način ćete Vi župane kao i županijski vijećnici Osječko baranjske županije ispuniti svrhu svoga postojanja, a to je rad u općem interesu stanovništva Osječko- baranjske županije", ističe se u otvorenom pismu.

Poljoprivrednici upozoravaju da je koronakriza pokazala nedostatke hrvatske poljoprivrede koji su godinama gurani pod tepih.

Valentina Lolić: U jednom trenutku imaš sve, u drugom u nevjerici gledaš vijesti

Danas smo nedostatni u svemu i u slučaju zatvaranja granica, naša država bi u roku mjesec dana bila gladna, poručuju.

Stoga pozivaju župana i vijećnike da u cilju spasa 200 OPG-ova i 160 radnih preuzmu odgovornost u rješavanju problema.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Hrvatska udruga poljoprivrednika HUP Meggle Otkup

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]