Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uhićenje
  • 06.04.2022. 09:10

U Srbiji uhićen direktor Žitoprometa zbog sumnje da je oštetio Robne rezerve

U susjedstvu se nastavljaju uhićenja povezana s poljoprivrednim djelatnostima. Nedavno je, podsjećamo, privedeno 11 osoba.

Foto: Depositphotos/belchonock
  • 391
  • 119
  • 0

Pripadnici srbijanskog Ministarstva unutarnjih poslova, Službe za suzbijanje kriminala, u suradnji s Odjelom za suzbijanje korupcije i PU Sremska Mitrovica, a po nalogu Posebnog odjela za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužiteljstva u Novom Sadu, uhitili su V. Ć. (59) iz Novog Sada, zbog sumnje da je zloupotrebio položaj odgovorne osobe.

Uhićeni V. Ć. je, kako se sumnja, kao odgovorna osoba društva "Žitopromet" DOO Ruma, od 1. siječnja do 30. ožujka ove godine, nezakonito oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za preko 620 milijuna (624.500.141) dinara, što je više od 40 milijuna kuna, a za sebe pribavio protupravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Kako se navodi na stranici "Žitoprometa", ova tvrtka bavi se proizvodnjom pšeničnih brašna u osnovnim tipovima i pakiranjima (T - 400; T - 500; T - 850; 1kg, 5kg i 25kg), kao i pet vrsta tjestenina u tri osnovne kategorije.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz kaznenu prijavu, biti priveden nadležnom tužiteljstvu. 

Uhićeno 11 osoba zbog prijevare s poljoprivrednim potporama

Podsjetimo, ovo je drugo uhićenje povezano s poljoprivrednim djelatnostima. Nedavno je privedeno 11 osoba zbog sumnje da su falsificirali dokumentaciju za natječaj na subvencije za mlade poljoprivrednike, na osnovu koje su od Uprave za agrarna plaćanja neosnovano ostvarili pravo na potporu u iznosu preko 10,2 milijuna dinara (oko 659.000 kuna).


Tagovi

Žitopromet Robne rezerve MUP Uhićenje


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirana novinarka koja je svoju specijalnost pronašla u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Nietzscheovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?