Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prijevara
  • 31.03.2022. 10:00

Uhićeno 11 osoba zbog prijevare s poljoprivrednim potporama

Policija u susjednoj Srbiji traga za još dvije osobe.

Foto: Depositphotos/Monartfoto
  • 40.246
  • 2.314
  • 1

Zbog sumnje na prijevaru s poljoprivrednim potporama, u susjednoj je Srbiji uhićeno 11 osoba. 

Kako je objavilo tamošnje Ministarstvo unutarnjih poslova, Uprava kriminalističke policije, Službe za suzbijanje kriminala i PU u Šapcu, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Osnovnim javnim tužiteljstvom u Šapcu, u koordiniranoj akciji na teritoriji Šapca, Beograda, Novog Sada i Bačke Palanke, uhitila je 11 osoba.

Uhićeni su Lj. V. (43) iz Tabanovića, D. K. (68) iz Bačke Palanke, N. P. (35) iz Pocerskog Metkovića, I. V. (23) iz Tabanovića, M. S. (30) iz Glušca, J. O. (33) iz Šapca, M. P. (38) iz Pocerskog Metkovića, N. J. (23) iz Jevremovca, S. J. (28) iz Jevremovca, T. S. (30) iz Novog Sada i S. U. (30) iz Novog Sada, dok se za još dvije osobe traga.

Lj. V., D. K. i osoba za kojom se traga, terete se da su, od prosinca 2020. do siječnja 2021. godine, falsificirali natječajnu dokumentaciju ostalim osumnjičenima prilikom ostvarivanja prava na subvencije za mlade poljoprivrednike, na osnovu koje su od Uprave za agrarna plaćanja neosnovano ostvarili pravo na potporu u iznosu od 10.239.675 dinara (oko 659.000 kuna), i za taj iznos oštetili Ministarstvo poljoprivrede odnosno proračun Republike Srbije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz kaznene prijave, biti privedeni Osnovnom javnom tužiteljstvu u Šapcu. 

Uhićeno devet vlasnika PG-ova, za desetim se traga

Podsjetimo da ovo nije prvo uhićenje osoba koje su počinile prijevaru s poljoprivrednim subvencijama. U travnju prošle godine, privedeno je devet vlasnika poljoprivrednih gospodarstava zbog iste sumnje.


Tagovi

Prevara Poljoprivredne subvencije MUP Mladi poljoprivrednici Falsificiranje


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirana novinarka koja je svoju specijalnost pronašla u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Nietzscheovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo