• Tragedija
  • 19.02.2021. 10:00
  • Karlovačka, Gornji Velemerić

U prevrtanju traktora u vinogradu smrtno stradao 78-godišnjak

Tragedija se dogodila jučer.

Foto: GoogleStreetView
  • 647
  • 66
  • 0

Prevrtanje traktora uzelo je još jedan život. 

Kako je izvijestila Policijska uprava karlovačka, tragedija se dogodila jučer u poslijepodnevnim satima u mjestu Gornji Velemerić, Općina Barilović.

"Traktorom je upravljao 78-godišnjak i kretao se zemljanim putem kroz vinograd kojom prilikom je iz neutvrđenog razloga došlo do prevrtanja traktora i smrtnog stradavanja vozača", stoji u objavi.

Slijedi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Podsjećamo, prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova, samo u prva četiri mjeseca 2019. godine 92 traktora sudjelovala su u prometnim nesrećama, u kojima su smrtno stradale 4 osobe, a 27 ih je ozlijeđeno. Statistika MUP-a poražavajuće kaže i da je u 10 godina (od 2009. do 2019.) na području Republike Hrvatske u prometnim nesrećama u kojima su sudjelovali traktori nastradalo 1.780 osoba, od kojih je 77 smrtno stradalo.

Vozači traktora, budite oprezni. 


Tagovi

Traktor Policija Tragedija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

CEEPUS Ljetna škola u Poljskoj

-Jel bi se usudili kušati kukce?

Inače, skakavce, u donjem lijevom kutu, smo hvatali na obližnjoj livadi, a zatim ispekli u tavi.