Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prevrtanje traktora
  • 20.07.2020. 12:45
  • Krapinsko-zagorska, Donji Jalšovec

U prevrtanju traktora teško ozlijeđeni 38-godišnjak i 70-godišnjak

Kako bi izvukli zapeli stroj, lancem su povezali traktore.

Foto: JumpStory (ilustracija)
  • 411
  • 30
  • 0

Teške tjelesne ozljede zadobila su dvojica poljoprivrednika. Kako pojašnjava Policijska uprava krapinsko-zagorska, 14. srpnja, oko 18.00 sati u Donjem Jalšovcu kraj Desinića došlo je do prevrtanja dvaju traktora.

"Do prevrtanja je došlo kada su 38-godišnji i 70-godišnji hrvatski državljani povezali traktore lancem, u cilju izvlačenja zapelog stroja 70-godišnjaka, te je prilikom povlačenja došlo do prevrtanja oba traktora. Prilikom prevrtanja i pada, obojica su zadobila su teške tjelesne ozljede. Hitna medicinska pomoć pružena im je u Općoj bolnici Zabok gdje su i zadržani na liječenju", navodi policija.

Podsjećamo, još u travnju ova je policijska uprava objavila apel. "Procijenite osobno iskustvo u upravljanju traktorom, ali što je još važnije i iskustvo u obavljanju poslova koje predviđate obaviti", pozvali su nakon još jednog smrtnog stradanja.

"Traktor obavezno mora imati ugrađenu sigurnosnu kabinu ili okvir koji štiti vozača od ozljeda u slučaju prevrtanja. Dobro upoznajte njegove karakteristike u smislu predviđenih vozila za vuču, ne koristite improvizirane prikolice te pravilno i sigurno priključite priključna vozila.

Smrtno stradao u prevrtanju traktora, policija uputila apel vozačima

Upoznajte se s karakteristikama poljskih i šumskih putova te vodite računa o obliku i vrsti terena (uzbrdica i nizbrdica, nagibi uz rubove, itd.). Poučite ukućane, ali i osobe s kojima obavljate poslove o sigurnom isključivanju traktora i priključnih uređaja", savjetovala je PU krapinsko-zagorska.

U Otočcu su, pak, službenici Policijske postaje prilikom kontrole prometa zatekli 55-godišnjaka kako upravlja traktorom pod utjecajem alkohola (3,02 g/kg) i to prije stjecanja prava na upravljanje vozilima "F“ kategorije, a kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu. Vozač je isključen iz prometa, a protiv njega će nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog, stoji u izvješću Policijske uprave ličko-senjske.


Tagovi

Prevrtanje traktora Policija Traktor


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P