• Požar na farmi
  • 02.03.2021. 18:00

U požaru stradalo 3.000 svinja, a 6.000 spašeno

U Njemačkoj je izbio požar na farmi u kojem je stradalo tri tisuće svinja. Šteta se procjenjuje na najmanje tri milijuna eura.

Foto: Depositphotos/thaistockphoto
  • 165
  • 65
  • 0

Protekle je nedjelje 3.000 svinja stradalo u stravičnom požaru koji se dogodio na jednoj njemačkoj farmi u mjestu Kobrow, u saveznoj državi Mecklenburg-Zapadno Pomorje na sjeveroistoku te zemlje.

Kako piše top agrar, u jednoj od tri staje vatra se toliko razbuktala da za životinje nije bilo spasa. Međutim, iz preostale dvije spašeno je njih 6.000.

Prema informacijama, nema ozlijeđenih ljudi, a u akciji je sudjelovalo 110 vatrogasaca s 20 interventnih vozila. Najteže je bilo staviti požar pod kontrolu kako se ne bi proširio na susjedne staje, a nakon otprilike dva sata uspjeli su ugasiti vatrenu stihiju.

Policija je napravila uviđaj na svim objektima, no još uvijek nije poznato što je uzrok. Štetu su procijenili na više od tri milijuna eura, a sumnja se i da je požar bio podmetnut. Rezultati istrage još uvijek se čekaju.

Često dolazi do izbijanja požara na farmama svinja diljem svijeta. Prije dva tjedna izgorjelo je čak 1.000 svinja na istoku Australije, u blizini Richmonda. 

Posljednji slučaj o kojem smo pisali je bio onaj u Sjevernoj Irskoj kada je stradalo oko 2.000 ovih životinja. Podsjetimo i na onaj puno većeg razmjera koji se dogodio prije nešto više od dvije godine u Hrvatskoj, kada je izgorjelo 10.000 ovih životinja u Andrijaševcima kod Vinkovaca. Uzrok je bio kvar na električnim instalacijama rasvjete. 

Zastrašujuć prizor goruće farme obavijene gustim crnim dimom:


Tagovi

Požar Njemačka Svinje Šteta Vatra


Autorica

Martina Popić

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Mali rezime 1. tjedna kod mene! Kako su vremenske prilike vani nepovoljne, a u očekivanju smo još padalina, sjeme salate i kupusa ipak sam odlučila zasijati unutra na toplom i osigurati dobar start biljčicama. I evo, već nakon nekoliko dana... Više [+]