• Tragedija
  • 29.06.2018. 09:00

Požar progutao svinjogojsku farmu, izgorjelo 10.000 svinja?

Stravičan požar zahvatio je jučer svinjogojsku farmu u Andrijaševcima.

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
  • 2.915
  • 213
  • 0

Čak 10.000 svinja smještenih na svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci u Andrijaševcima, strahuje se, izgorjelo je u stravičnom požaru koji je jučer izbio na farmi u ulici Matije Gupca. 

Kako je izvijestila vukovarsko-srijemska policija, požar koji je izbio oko 18 sati, su uz Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Vinkovaca gasili i vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava iz susjednih mjesta. U kasnim večernjim satima požar je stavljen pod nadzor.

Kada se ostvare sigurnosni uvjeti policija će obaviti očevid kada će se utvrditi uzrok požara, ali i materijalna šteta koja je, sigurno je, velika. Izgorjela svinjogojska farma PIK-a Vinkovci djeluje u sklopu Agrokora. 

Prema prvim informacijama, govorilo se o stradalih tisuću svinja. Međutim, u požaru je izgorjelo čak 10.000 svinja i praščića


Tagovi

Požar Svinje Andrijaševci


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).