Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sumnjivo meso
  • 21.02.2019. 13:00

U Hrvatsku pokušao uvesti sumnjivo meso iz Poljske

Sumnjivog mesa iz Poljske očito ne nedostaje.

Foto: Pixabay/901513 (ilustracija)
  • 584
  • 148
  • 0

Sjećate se sumnjivog mesa iz Poljske? Hrvatska je policija, naime, jutros spriječila ulazak kombija koji je vozio meso za kebab iz Poljske. Točnije, na graničnom prijelazu Bregana hrvatski su policajci ujutro u 8.10 sati zaustavili vozača kombija iz Slovenije koji je vozio meso za kebab iz Poljske. 

Kako doznaje 24 sata, meso im je bilo sumnjivo pa su pozvali veterinarsku inspekciju koja je preuzela slučaj i utvrdila da meso nema odgovarajuće deklaracije. Istraga traje.

Podsjećamo, vijest koja je stigla iz Poljske šokirala je europske potrošače. Tajne snimke koje su napravili istraživački novinari televizije Superwizjer prikazuju kako se iznimno bolesne krave krijumčare u klaonicu u Poljskoj te prodaju s malo ili nimalo veterinarske inspekcije. Ova je vijest izazvala uzbunu oko standarda kvalitete u jednom od najvećih izvoznika mesa u Europskoj uniji. 

Tolušić: Povučeno meso za kebab nije iz sporne klaonice u Poljskoj

I u Hrvatsku je ušlo (i povučeno je!) sumnjivo meso iz Poljske, međutim ne iz navedene klaonice. Slovensko-njemačka tvrtka Alebon povukla je 12 tona goveđeg kebaba distrubuiranog prema Sloveniji, Mađarskoj i Hrvatskoj zbog sumnje na prisutnost Escherichie coli i Salmonelle kao i zbog sumnje na prisutnost ostataka veterinarsko-medicinskih proizvoda. 

Ministarstvo zdravstva potvrdilo je kako je sporno meso pronađeno, ali i uklonjeno iz tri ugostiteljska objekta. 


Tagovi

Sumnjivo meso Poljska Bregana Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]