Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nesreća
  • 11.08.2022. 10:30
  • Varaždinska, Varaždin

U 24 sata zabilježili šest naleta vozila na srneću divljač

Povećan je i broj naleta na domaće životinje, a u tom slučaju, u pravilu su odgovorni njihovi vlasnici, napominje policija

Foto: Martina Popić (ilustracija)
  • 258
  • 55
  • 0

Samo tijekom 24 sata, zabilježeno je šest naleta na srneću divljač, koji su se dogodili u rano jutarnjim i večernjim satima na području Pleši, Podruta, Apatije, Bolfana, Varaždina i Trakošćana, objavila je Policijska uprava varaždinska koja bilježi porast broja naleta cestovnih motornih vozila na domaće i divlje životinje.

"U cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, pozivamo vozače na maksimalni oprez na prometnicama županije, posebno u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima", napominju.

Također, apeliraju da se prilagodi brzina kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti, te poštuje postavljenu prometnu signalizaciju koja upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti, ali isto tako i domaćih životinja.

Policija je pozvala i vlasnike domaćih životinja na poduzimanje odgovarajućih mjera u cilju sprječavanja njihova zadržavanja na cesti bez nadzora.

Ima li rješenja za štete od divljači i tko snosi odgovornost?

"U slučaju naleta vozila na domaće životinje u pravilu su odgovorni njihovi vlasnici te je za njih sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama propisna kazna 300 kuna", napominju. 


Tagovi

Divljač Domaće životinje Nalet vozila Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo