Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrivi
  • 09.12.2022. 12:30

Tvrtka AGRIVI postala ambasador Europskog vijeća za inovacije

Kao ambasador Europskog vijeća za inovacije, Matija Žulj će ispred AGRIVI-ja biti zaslužan za promicanje aktivnosti, mogućnosti financiranja te predstavljanje Vijeća na pojedinim medijskim događajima.

Foto: Agrivi
  • 143
  • 36
  • 0

Matija Žulj, osnivač i direktor hrvatske agro-tehnološke tvrtke AGRIVI, proglašen je jednim od ambasadora Europskog vijeća za inovacije na EIC Summitu koji je održan jučer, 8. prosinca u Briselu.

Europsko vijeće za inovacije (EIC) vodeći je inovacijski program za prepoznavanje, razvoj i povećanje revolucionarnih tehnologija i inovacija koje mijenjaju pravila igre, osnovan u okviru programa Obzor Europa (Horizon Europe).

EIC je za 2023. godinu osigurao 1.6 milijardi eura kako bi podržao vrhunske inovatore, poduzetnike i male tvrtke u razvoju visokorizičnih inovacija koje imaju utjecaj na oblikovanje novih tržišta i generiranje radnih mjesta, rasta i prosperiteta u Europi. Poduzetnicima je podrška omogućena tijekom cijelog ciklusa kroz bespovratna sredstva u vidu grantova (donacijama), ali i kroz bespovratna sredstva u kombinaciji s kapitalnim ulaganjima.

Virtualni agronomski savjetnik

Naime, kako pojašnjavaju, početkom 2022. godine i sam AGRIVI izabran je kao jedna od 99 tvrtki u sklopu EIC-ova Akceleratora te je osigurao 1.15 milijuna eura u svrhu razvoja digitalnog savjetnika vođenog tehnologijom umjetne inteligencije, koji će savjetovati poljoprivrednike po pitanjima zaštite usjeva i sigurnosti hrane. Agronomski savjetnik služit će kao virtualni asistent u obliku chatbota, a očekuje se da će se na tržištu pojaviti najranije 2024. godine.

Kao ambasador, Matija Žulj će ispred AGRIVI-ja biti zaslužan za promicanje aktivnosti vijeća, mogućnosti financiranja te predstavljanje Vijeća na pojedinim medijskim događajima.

"Iznimno nam je drago što je EIC prepoznao proizvode koje razvijamo i pozitivan društveni učinak koji njima postižemo u svijetu", izjavio je dodavši da je ponosan što će oni nositi titulu ambasadora i promicati važnost osnaživanja investicija u inovacije na razini Europe, te mogućnosti koje to Europsko vijeće pruža startupovima.

Digitalizacija poljoprivrede

Naime, AGRIVI se u posljednjih nekoliko godina pozicionirao kao jedan od globalnih lidera u softverskim rješenjima za digitalizaciju poljoprivrede te prikupio investicije od fondova kao što su South Central Ventures, European Investment Fund, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Fil Rouge Capital, AgriTech Hub i Feelsgood.

AGRIVI dobitnik prestižne nagrade UN-a za inovacije u poljoprivredi

Osim uloge EIC ambasadora od svojih početaka ima ulogu ambasadora i promicatelja važnosti digitalizacije poljoprivrede i kroz edukaciju tržišta, ne samo u Hrvatskoj već i na europskoj i svjetskoj razini. Surađuju s organizacijama EIT Food, OECD-FAO, Farming First, Women in Farming, European Carbon Farmers, a i partner su prvog studija digitalne poljoprivrede u Hrvatskoj koji je pokrenut na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku.


Tagovi

Agrivi Matija Žulj Europsko vijeće za inovacije EIC


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

AGRIVI d.o.o.

Ulica grada Gospića 1A, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: prodaja@agrivi.com web: https://www.agrivi.com/hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]