Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.
  • AGRIVI d.o.o.
  • 27.09.2021. 14:30

AGRIVI dobitnik prestižne nagrade UN-a za inovacije u poljoprivredi

Ponosan sam što je naša tvrtka još jednom prepoznata kao inovativno tehnološko rješenje koje doprinosi dugoročnoj održivosti poljoprivredne proizvodnje, kaže osnivač i direktor Matija Žulj.

Foto: AGRIVI
  • 287
  • 202
  • 2

Prestižnu nagradu UN-a za inovacije u poljoprivredi osvojila je hrvatska tehnološka kompanija AGRIVI

Tvrtka je, kako navode, krajem srpnja ove godine, od ukupno 170 konkurenata, ušla među 27 finalista u sklopu natjecanja "Digitalna izvrsnost u poljoprivredi u Europi i Srednjoj Aziji", koje provodi Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda.

Pobjedu su odnijeli u kategoriji "Sustavi inovacija u poljoprivredi i održiva poljoprivreda – Povezani sustavi upravljanja poljoprivrednim gospodarstvima", čime su još jednom potvrdili poziciju jedne od najuspješnijih globalnih aplikacija za upravljanje ovom proizvodnjom.

"Ponosan sam što je naša tvrtka još jednom prepoznata kao inovativno tehnološko rješenje koje doprinosi dugoročnoj održivosti poljoprivredne proizvodnje, ne samo u Hrvatskoj, već na globalnoj razini", rekao je njezin osnivač i direktor Matija Žulj. Kako kaže, ta je nagrada još jedna potvrda učinkovitosti i kvalitete njihovog softvera koji dugoročno donosi brojne benefite i poljoprivrednicima, ali i potrošačima. 

"Uz pomoć softvera, kakav je i AGRIVI, poljoprivrednici smanjuju rizike i povećavaju prinose te istovremeno povećavaju kvalitetu proizvoda i stvaraju uštede", dodao je rekavši da se s druge strane, njihovom implementacijom u proizvodnju osigurava stalna kontrola proizvodnog procesa, što omogućuje sljedivost pa tako potrošači imaju potpuno transparentan uvid u proces proizvodnje hrane koju konzumiraju. "To više nije naša budućnost, već sadašnjost", naglasio je te dodao kako se nada da će u narednom razdoblju sve veći broj proizvođača početi digitalizirati svoju proizvodnju.

Vodeća brzorastuća food-tech tvrtka 

Podsjetili su i da je u prvoj fazi regionalnog natjecanja, prikupljeno gotovo 200 prijava, iz 38 zemalja. Ukupno je 171 rješenje ispunjavalo uvjete za prijavu na natječaj za digitalnu izvrsnost u poljoprivredi, a u završnicu natjecanja ušlo je 28 rješenja koja su osmišljena kao odgovor na poljoprivredne izazove Europe i središnje Azije, u ukupno 7 kategorija.

AGRIVI je pobjedu odnio u spomenutoj kategoriji, a u konkurenciji u finalu su bili i ​​talijanski Agricolus s.r.l. i xFarm i švicarski OneSoil.

Riječ je o hrvatskoj tehnološkoj kompaniji koja je razvila jednu od najuspješnijih globalnih aplikacija za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom. U proteklih 8 godina je nadišla razvojnu fazu start-upa te je etablirana kao priznata tehnološka tvrtka, čije je rješenje prisutno u više od 100 zemalja diljem svijeta.

Urede imaju u Zagrebu, Varšavi, Bukureštu i Londonu te zapošljavaju visokoobrazovane stručnjake u odjelima prodaje, marketinga, razvoja proizvoda, agronomske podrške kupcima i ostalim administrativnim područjima. Prema vodećim tvrtkama za istraživanje tržišta, AGRIVI je kontinuirano pozicioniran među vodećim agrotehnološkim tvrtkama u svijetu, a prošle su godine dobili i priznanje kao vodeća brzorastuća europska food-tech tvrtka.


Tagovi

Agrivi Natjecanje Digitalna izvrsnost Tehnološka rješenja


Autorica

Martina Popić

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

AGRIVI d.o.o.

Ulica grada Gospića 1A, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: [email protected] web: https://www.agrivi.com/hr/